Meritxell Batet al consell nacional extraordinari del PSC
Meritxell Batet al consell nacional extraordinari del PSC
Barcelona

El PSOE i el PSC proclamen les llistes per al 26-J amb més canvis dels previstos

La principal novetat és que el filòsof Manuel Cruz, president de Federalistes d'Esquerres, serà el número 2 de Meritxell Batet a Barcelona

RedaccióActualitzat

Els socialistes ja tenen les seves llistes per a les eleccions general dels 26 de juny. El PSC a Barcelona i el PSOE a Móstoles han aprovat les llistes i han proclamat els seus dos candidats, Meritxell Batet i Pedro Sánchez.

En el cas del PSC, les llistes presenten més novetats de les esperades. Batet ha estat elegida per unanimitat i substitueix Carme Chacón. L'altra novetat és que el filòsof Manuel Cruz, president de Federalistes d'Esquerres, serà el número a Barcelona. El sacrificat és Germán Rodríguez, home de confiança de Chacón.

L'altra novetat és el número sis, que ocuparà Mohamed Chaib, exdiputat al Parlament que substitueix Maurici Lucena. L'exprimer secretari del partit Pere Navarro s'ha tornat a quedar fora de la llista.

A Tarragona, la candidatura l'encapçala novament Joan Ruiz. Marc Lamuà serà el cap de llista per Girona, i Mònica Lafuente, la de Lleida. 

"L'esquerra que no dóna lliçons morals"

La ja candidata oficial del PSC ha erigit els socialistes com "l'esquerra que no dóna lliçons morals". En el seu discurs davant els consellers nacionals del partit, Batet ha donat les gràcies a Iceta per la seva "aportació" i a Chacón per la seva "confiança" i la "feina que ha fet i seguirà fent". També ha elogiat de Cruz el seu "pas valent" per "acceptar aquest repte en un temps de descrèdit de la política".

Batet ha defensat que Catalunya necessita "un PSC fort que impulsi un canvi polític a Espanya":

"Som la millor opció per a Catalunya. Perquè defensem els drets socials, llibertats i igualtat. Perquè representem el catalanisme valent i compromès, amb l'objectiu de renovar Espanya. I perquè oferim un projecte per reformar Espanya que es resumeix en una paraula: federalisme".

I en unes eleccions en les quals la "decisió" serà "qui és el president, si Pedro Sánchez o Mariano Rajoy", Batet ha reivindicat l'"orgull" de ser socialista, una "esquerra que no dóna lliçons morals" i un partit que "no s'ha creat en una empresa de comunicació ni en un departament d'universitat".

Vot en contra del PSC del Vallès Occidental Oest

La federació del Vallès Occidental Oest del PSC ha votat en contra de les llistes dels socialistes catalans a les eleccions del 26-D. Hi ha hagut un total de dotze vots contraris a les llistes, onze d'aquesta territorial.

Els vots en contra de la federació del Vallès Occidental Oest arriben després de la decisió de deixar l'exprimer secretari socialista, Pere Navarro, un altre cop fora de la llista. En canvi, Meritxell Batet ha estat ratificada com a cap de llista de la candidatura per unanimitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut