Els representants de les dues formacions poc abans de començar la reunió
Els representants de les dues formacions poc abans de començar la reunió
Madrid

El PSOE i el PSC comencen les negociacions per trobar la fórmula de continuar junts

Les direccions dels dos partits, que estan reunides a Madrid, podrien optar a crear una comissió bilateral per evitar discrepàncies

Actualitzat

La gestora del PSOE i la direcció del PSC intenten acostar posicions en les negociacions que han començat aquest migdia a Madrid. L'objectiu de la trobada és refer unes relacions malmeses des que els socialistes catalans van trencar la disciplina de vot en la investidura de Mariano Rajoy. Així ho van acordar, ara fa tres setmanes, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, que va batejar la trobada amb el nom de "comissió diàleg".

L'eurodiputada Elena Valenciano encapçala la representació del PSOE. Pel PSC, hi assisteixen l'alcalde de Cornellà, Antoni Balmón; el secretari d'Organització del partit, Salvador Illa, i la diputada al Congrés Meritxell Batet. Sobre la taula hi haurà el protocol d'unitat que regula les relacions entre tots dos partits. En principi, els dos partits veurien bé l'opció de crear una comissió bilateral permanent per evitar noves discrepàncies.

De fet, Elena Valenciano ha afirmat aquest matí a TVE que la voluntat del PSOE és "ajustar la relació" amb el PSC per "no trencar" aquest vincle perquè, segons l'eurodiputada, és "clau no només per al partit, sinó per a Espanya". La dirigent socialista ha explicat que aquest ajustament no significa que el PSC no voti en el pròxim congrés del PSOE: "De cap manera, això seria un problema menor." I ha argumentat que el problema és que als últims anys la relació "s'ha vist ressentida i hi ha hagut un conflicte de legitimitats entre el PSOE i el PSC que no pot tornar a passar".

 

 

 

Anar al contingut