Madrid

El PSOE i el PP mantindrien l'empat tècnic si avui es fessin eleccions legislatives

Les dades de l'últim baròmetre d'intenció de vot del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) tornen a donar un empat tècnic a socialistes i populars si avui se celebressin eleccions generals. És a dir, un 39,7% dels vots al PSOE i un 39,5% al PP. L'enquesta es va fer el gener, abans de l'espionatge i la suposada trama de corrupció dels populars que investiga Baltasar Garzón. Per cert, el CIS ha obert una investigació per saber com s'han pogut filtrar les dades d'aquest baròmetre, ja que s'ha fet públic aquest dijous al migdia però des d'aquest dimecres a la nit estava penjat en un blog d'internet.

Actualitzat
El blog a internet WonkaPistas ha publicat abans que el CIS els resultats del baròmetre del mes de gener. Un sondeig sobre intenció de vot que apunta que si les eleccions se celebressin avui el PSOE aconseguiria el 39,7% dels vots i el PP el 39,5%, la qual cosa suposa un empat tècnic entre socialistes i populars. De fet, aquesta vegada els socialistes estan dues dècimes per sobre dels populars en relació amb l'anterior baròmetre, de l'octubre. 
 
L'enquesta que es va fer entre els dies 9 i 19 del mes de gener. El primer dia que es van començar a realitzar les entrevistes hi va haver la primer gran nevada de l'hivern que va col·lapsar diverses carreteres i va obligar a tancar unes hores l'aeroport de Barajas. El treball de camp es va acabar just el dia que es va descobrir el cas d'espionatge a la Comunitat de Madrid, que presideix la popular Esperanza Aguirre.

Darrere del PSOE i del PP hi ha IU-ICV amb un 4,5% dels vots, dues dècimes més que fa tres mesos, i CiU amb un 3,4%, dues dècimes menys que l'octubre. El partit de Rosa Díez, Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), es consolida com el cinquè partit d'àmbit estatal, amb una estimació de vot que passa de l'1,19% aconseguit en les eleccions de març al 3,1%.

Tots els polítics suspenen

La classificació dels líders torna a estar encapçalada pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que es manté a dalt tot i treure la seva pitjor puntuació de les enquestes del CIS, un 4,5%. En segon lloc emergeix Rosa Díez, amb un 4,3%. En tercera posició hi ha Josep Antoni Duran i Lleida, amb un 4%, i en quart lloc apareix Mariano Rajoy, amb una puntuació del 3,5%, la nota més dolenta des que lidera el PP. De la Vega, Chacón i Pérez Rubalcaba són els únics ministres que aproven.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut