Madrid

El PSOE es queda sol al Congrés amb la proposta de congelar les pensions

El PSOE s'ha quedat sol al Congrés en la defensa de la congelació de les pensions, una de les mesures incloses al pla d'austeritat de l'executiu espanyol. La cambra ha adoptat aquest dimarts una moció del PP que insta el govern a mantenir el poder adquisitiu dels pensionistes. Totes els grups han fet costat als populars, que han reclamat que es respecti el Pacte de Toledo. L'hora de la veritat, però, serà dijous, quan es votarà la congelació de les pensions per l'any que ve, una iniciativa que els socialistes podrien aconseguir tirar endavant gràcies a l'abstenció d'alguns grups.

Actualitzat
Només el PSOE s'ha desmarcat de la moció, que ha considerat "oportunista" i "electoralista". El PP, en canvi, ha recordat al PSOE que el Pacte de Toledo -el pacte d'estat per les pensions- està vigent i s'ha de respectar com a "conquesta de tots i patrimoni social i senyal d'identitat dels espanyols", segons el diputat Tomás Burgos.

Des de CiU, Carles Campuzano ha refermat el compromís amb el pacte i, especialment, el punt que exigeix mantenir la capacitat adquisitiva dels pensionistes, i ha advertit el PSOE que els pensionistes no tenen la culpa de la crisi ni del dèficit. 

El PNB ha recordat que Zapatero va negar al febrer que plantegés una retallada de les pensions, mentre que Esquerra Unida ha acusat el govern espanyol de fer pagar la crisi als més dèbils.
 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut