Sevilla

El PSOE, els sindicats i els fiscals rebutgen l'assalt als supermercats i Mercadona el denunciarà

Els socialistes ho consideren una "barbaritat" i CCOO i la UGT mantenen que no forma part de la seva "tradició reivindicativa". La Unió Progressista de Fiscals entén que l'acció pot ser un delictes i que el fi no justifica els mitjans. Mercadona denunciarà els fets.

RedaccióActualitzat
L'assalt a dos establiments de Mercadona i Carrefour protagonitzat per membres del Sindicat Andalús de Treballadors, entre els quals hi ha el diputat d'IU i alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo, ha aixecat crítiques des de diversos sectors. Després que el Ministeri de l'Interior ha ordenat la detenció dels responsables de l'acció, des del PSOE l'han considerada una "barbaritat".

El secretari de Relacions Institucionals i Política Autonòmica dels socialistes espanyols, Antonio Hernando, ha remarcat que el PSOE "rebutja qualsevol vulneració de la llei, sigui de qui sigui. El que va fer ahir un dirigent polític, que a més és diputat, ens sembla una barbaritat".

La mateixa opinió ha expressat el president andalús, José Antonio Griñán, que governa gràcies al suport d'IU, un aval que no va agradar gens a Sánchez Gordillo. "Ell es manifesta contra la participació d'IU al govern. Jo, contra la barbaritat que aquest diputat assalti supermercats".

També els sindicats CCOO i UGT s'han desmarcat de l'acció reivindicativa, que els assaltants han batejat com a "expropiació alimentària". "Per UGT i CCOO aquestes són accions més efectistes que eficaces i no formen part de la nostra tradició reivindicativa", ha afegit Fernando Lezcano, de Comissions.

La Unió Progressista de Fiscals ha advertit que l'acció pot ser un delicte i ha afegit -en termes similars com ho ha fet el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz- que "si tothom fes el mateix, això seria la llei de la selva". "Encara que el fi pugui ser bo, les vies no són les adequades", ha remarcat el portaveu de l'organització, que ha considerat necessari pactar amb els supermercats perquè facin donacions al Banc dels Aliments. El portaveu ha distingit entre el "furt famèlic" d'algú que passi gana i "roba unes galetes", cosa que es podria absoldre. En aquest cas, però, "aquest senyor no és el que passa gana".  

Mercadona ha anunciat que denunciarà l'assalt al supermercat de la seva cadena a Écija i ha contestat als assaltants que el millor que es pot fer per pal·liar la crisi és "seguir creixent i creant ocupació". L'empresa assegura que, l'any passat, va crear 1.200 llocs de treball fixos a Andalusia, més de 300 a la província de Sevilla.

A l'altre establiment on van actuar els sindicalistes, el Carrefour d'Arcos de la Frontera, els activistes no van poder passar de la caixa i, després de quatre hores de negociació amb la cadena, van aconseguir la donació de 12 carros de productes bàsics per als serveis socials de tres ajuntaments.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut