Alcalá de Henares

El PSOE diu a Rajoy que guanyar sense tenir rival no té mèrit

El secretari d'organització del PSOE, José Blanco, ha felicitat Mariano Rajoy per haver sortit elegit com a president del PP, però ha advertit que "només guanya quan no té rival". El socialista ha reconegut que confia poc en Rajoy perquè "és qualsevol cosa menys una expectativa de futur" i ha comparat els seus principis amb els de Groucho Marx, que si no agraden es canvien. També ha ironitzat sobre la "renovació" del PP, aplaudint la presència de populars com Javier Arenas i Ana Mato, dues persones que ja eren a la cúpula de la formació quan la liderava José María Aznar, fa 12 anys.

Actualitzat
El congrés dels populars s'ha seguit amb atenció des de les files socialistes, que en boca de José Blanco han reaccionat a la proclamació de Mariano Rajoy amb molta ironia. El secretari d'organització del PSOE ha tret mèrit a la victòria de Rajoy perquè, ha recordat, no tenia rival.

Un cop decidida la directiva popular, Blanco ha conclòs que ha arribat l'hora de passar de les paraules als fets i l'ha invitat a arribar a acords d'Estat en diversos temes cabdals com la reforma dels òrgans constitucionals, la immigració, com fer front a les dificultats de l'increment del preu del petroli o els objectius de la presidència de la UE.

Blanco ha deixat bocabadada la seva audiència --era en una convenció municipal a Alcalà de Henares-- en afirmar que Rajoy tenia "principis marxistes". Ràpidament ho ha aclarit: no parlava de Karl Marx sinó de Groucho Marx, el còmic que, entre d'altres, va pronunciar la mítica frase: "Aquests són els meus principis, i si no li agraden, els canvio".

El socialista ho deia en referència a l'eliminació de la ponència política de les referències al PNB que havia inclòs la presidenta del PP basc, María San Gil. Una decisió que ha propiciat la seva sortida de la direcció popular basca. Blanco creu que els conservadors han agafat el "típex" per esborrar el que deia la ponència i incloure la paraula "diàleg". S'ha preguntat fins quan durarà aquest gir i ha lamentat aquest canvi d'actitud després de les crítiques que va haver de sentir el PSOE perquè negociava amb els nacionalistes.

Ironia també a l'hora de valorar la renovació del PP, en ressaltar que més aviat és una tornada al passat, perquè la majoria de les persones clau de la directiva ja van ser-hi en l'etapa d'Aznar. Pel que fa a la situació de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, i de l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, Blanco ha dit que tots dos surten de la cita popular amb les mateixes ganes de substituir Rajoy que quan van entrar i augura que tots dos "seguiran sense preocupar-se de Madrid i dels problemes de la gent; només d'ells mateixos i de la seva ambició".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut