Madrid

El PSOE destaca que el model garanteix les mateixes prestacions a totes les comunitats

La Comissió Executiva Federal del PSOE ha acollit amb satisfacció la proposta presentada pel govern espanyol per posar en marxa el nou model de finançament autonòmic, del qual ha destacat que garanteix les mateixes prestacions a totes les comunitats.

Actualitzat
En un comunicat, el PSOE ha indicat que el model suposa un "gran canvi qualitatiu" sobre el vigent fins ara, i és un "bon acord" perquè totes les autonomies en surten "beneficiades" pel que fa als recursos disponibles per al futur. També beneficia, segons els socialistes, tots els ciutadans perquè, visquin on visquin, tindran garantits els mateixos recursos per rebre les prestacions dels serveis públics bàsics, sobretot educació, sanitat i prestacions socials.

El PSOE confia que en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), que es farà el 15 de juliol, s'aprovi el nou model perquè entri en vigor immediatament, "ja que reflecteix adequadament la realitat dels ens autònoms en l'Espanya d'avui".

La direcció federal del PSOE posa de manifest el compliment de la paraula donada pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en comprometre's a proposar i pactar un nou model per a les comunitats "més realista i just", així com l'anunci de la data del 15 de juliol per a la cita del CPFF fet al Debat de Política General.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut