Pedro Sánchez ha afirmat que la inviolabilitat del rei ha quedat "obsoleta" (EFE)
Pedro Sánchez ha afirmat que la inviolabilitat del rei ha quedat "obsoleta" (EFE)
Madrid

El PSOE desmenteix Sánchez i nega que es plantegi revisar la inviolabilitat del rei

Ábalos assegura que les paraules de Pedro Sánchez només expressen una "opinió"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol no té cap proposta per revisar la inviolabilitat del rei que recull la Constitució. Amb aquesta explicació, el PSOE ha desmentit el mateix president espanyol, Pedro Sánchez, que ha proposat suprimir aquesta inviolabilitat i ha afegit que està segur que Felip VI ho aprovaria.

Pel PSOE, es tracta només d'una "opinió" del president espanyol i també secretari general dels socialistes.

Pedro Sánchez ha considerat "sense cap mena de dubte" que ha quedat "obsoleta" la inviolabilitat del rei –la prerrogativa que permet que no se'l pugui perseguir judicialment–. El cap de l'executiu s'ha expressat d'aquesta manera en una entrevista amb diversos mitjans de comunicació amb motiu del 40è aniversari de la Constitució.

El mateix dia que s'han fet públiques les declaracions, el ministre de Foment i secretari d'Organització, del PSOE, José Luis Ábalos, n'ha desmarcat el partit:

"La posició oficial és que no hi ha cap proposta de revisió. La resta són opinions, òbviament, fins i tot del mateix president del govern i de qui faci falta".

La Constitució estableix en l'article 56.3 que, en exercici del seu càrrec, el monarca no té cap responsabilitat civil ni criminal pels seus actes:

"La persona del rei és inviolable i no està subjecta a responsabilitat. Els seus actes seran sempre subjectes a referendament en la forma establerta en l'article 64, sense la qual no tindran validesa, llevat del que disposa l'article 65.2".

Notícia relacionada: Monarquia o República? Els estudiants voten en referèndum a la UB i la UPF

ARXIVAT A:
MonarquiaBorbonsFelip VIPedro SánchezPSOEConstitució espanyola
Anar al contingut