Madrid

El PSOE desconeixia la decisió de Maragall

La decisió de Pasqual Maragall de no repetir com a candidat a la presidència de la Generalitat ha sorprès gairebé tothom aquest matí. La direcció del PSC, amb el ministre d'Indústria, José Montilla, al capdavant va conèixer la notícia anit; però la resta, des dels consellers del govern català fins al PSOE, se n'han anat assabentant durant la matinada i a primera hora del matí. Des del PSOE s'han afanyat a destacar la normalitat del fet que Maragall només hagués comunicat la seva decisió al PSC.

Actualitzat

Pasqual Maragall va comunicar la seva decisió anit al primer secretari del PSC, José Montilla; i a la vicepresidenta del partit, Manuela de Madre. Fonts del PSOE han explicat que la direcció federal del partit ha conegut la notícia aquest mateix matí, "de manera indirecta", a través d'alguns dirigents del PSC.

Des del PSOE, s'han afanyat a dir que la decisió sobre el candidat del PSC corresponia exclusivament als socialistes catalans i que, per tant, és lògic i absolutament normal que Maragall hagi comunicat la seva decisió al seu partit.

Fonts socialistes han afegit que el màxim dirigent del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, tindrà oportunitat d'analitzar la situació amb profunditat amb el mateix Maragall a la reunió que tots dos mantindran a Moncloa demà.

El secretari d'estat de Comunicació, Fernando Moraleda, ha destacat, en nom del govern espanyol, l'"extraordinari paper" que Maragall ha desenvolupat com a president de la Generalitat ja que, ha dit, "és el principal impulsor del segon avenç històric més important de Catalunya", en al·lusió a l'Estatut. Preguntat sobre si José Montilla serà el pròxim candidat del PSC a la Generalitat, Moraleda ha dit que aquesta és una decisió que correspon prendre als socialistes catalans.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut