Núria Parlon, Miquel Iceta i Pedro Sánchez en un acte polític a Barcelona, el 22 d'abril (ACN)
Núria Parlon, Miquel Iceta i Pedro Sánchez en un acte polític a Barcelona, el 22 d'abril (ACN)

El PSOE desautoritza Parlon sobre com afrontar la suspensió de l'autonomia

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i dirigent del PSOE va dir que apel·larien a la comunitat internacional si Rajoy suspengués l'autonomia de Catalunya

RedaccióActualitzat

Toc d'atenció de la direcció del PSOE a Núria Parlon després que l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet afirmés, a "El matí de Catalunya Ràdio", que el partit apel·laria a la comunitat internacional si Rajoy apliqués l'article 155 i suspengués l'autonomia catalana. El portaveu dels socialistes espanyols, Óscar Puente, ha desautoritzat les paraules de Parlon i ha remarcat que aquesta no és la posició oficial del PSOE:

"L'opinió de Núria Parlon, en aquest cas, és una opinió a títol personal que no representa el partit. El Partit Socialista, òbviament, defensa la legalitat i defensa la Constitució."

Discrepàncies entre els socialistes sobre com afrontar una hipotètica suspensió de l'autonomia i diferències també sobre la posició del partit durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. El PSC intenta fer recular els seus alcaldes que s'han mostrat favorables al referèndum. És el cas de l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, que ha afirmat que hi participarà i que votarà no. El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, li ha demanat que rectifiqui:

"Nosaltres estem convençuts que els alcaldes i els càrrecs electes nostres, del PSC, no participaran en cap acte il·legal ni unilateral."

Lupiáñez s'ha refermat en la seva posició, encara que ha aclarit que l'Ajuntament no cedirà espais municipals l'1 d'octubre.

Aquest dimarts, mentrestant, Catalunya estarà ben present a la reunió entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Els líders del PSOE i de Podem es tornen a reunir quinze mesos després de la seva última trobada. Sánchez i Iglesias tornen a explorar una alternativa al govern de Rajoy. Serà en un context polític molt diferent del de l'anterior trobada, quan la falta d'acord va portar a unes noves eleccions. És la primera reunió des que Sánchez va ser reelegit secretari general per la militància en les primàries del PSOE. El líder socialista es reunirà demà amb Albert Rivera.

Anar al contingut