Adriana Lastra (EFE)
Adriana Lastra (EFE)

El PSOE, convençut ara d'un acord per a la investidura amb el pas al costat d'Iglesias

Les negociacions entre les dues formacions tenen com a data límit la tarda de la segona votació d'investidura, dijous, 25 de juliol

RedaccióActualitzat

El PSOE es mostra convençut que podrà arribar a un acord amb Podem abans de la votació de dijous vinent en la investidura de Pedro Sánchez.  La portaveu dels socialistes al Congrés, Adriana Lastra, diu que es tracta d'una oportunitat per al país, però ha recordat que encara s'han de tancar molts acords abans de la investidura. 

És la primera reacció dels socialistes després que Pablo Iglesias va anunciar amb un vídeo que renuncia a formar part del govern espanyol.

"Estic convençuda que hi haurà acord, i el meu partit, també. És per això que treballarem. Ara bé, amb discreció i lleialtat, i amb l'objectiu de tenir la setmana que ve un govern a ple rendiment."

Ara, les negociacions entre les dues formacions tenen com a data límit la tarda de dijous, 25 de juliol. Serà el dia que hi haurà la segona votació del debat d'investidura si Sánchez no aconsegueix la majoria absoluta en la primera votació, que serà dimarts. De fet, l'agenda de Sánchez ja dona per fet que la data clau serà dijous:

Des del PSOE asseguren que els ministres els triarà Sánchez i que es poden posar d'acord amb Podem si no hi ha imposicions.

 

Vetat per Sánchez

Iglesias no serà ministre amb l'objectiu de facilitar la investidura de Pedro Sánchez. Accepta el veto que li ha fet el líder socialista a canvi de formar un govern de coalició PSOE-Podem i que els ministres del seu partit els triïn ells.

Pedro Sánchez havia manifestat que les exigències del líder de Podem per formar part de l'executiu espanyol eren el principal escull per assolir un acord de legislatura.

ARXIVAT A:
InvestiduraPSOE
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut