Imatge del Congrés dels Diputats (EFE)
Imatge del Congrés dels Diputats (EFE)

El PSOE amplia l'avantatge sobre el PP en el primer CIS després dels indults

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, és la responsable política més ben valorada

El PSOE tornaria a guanyar les eleccions i s'escapa més de 5 punts del Partit Popular. Això és el que diu el baròmetre del CIS, el primer després dels indults i de la remodelació del govern de Pedro Sánchez

Els resultats de l'enquesta indiquen que la llibertat dels presos no aturarà la tendència a l'alça dels socialistes. El PSOE guanyaria més d'un punt respecte al baròmetre del mes de juny.

En canvi, el PP perd mig punt que s'emportaria Vox.

La davallada més gran la fa Unides Podem, que baixa un punt i mig percentual. També baixen Ciutadans i Esquerra Republicana, dues i tres dècimes.

Junts puja lleugerament i la CUP es manté, amb tot just una dècima menys. 

 

El baròmetre de juliol del CIS és fruit de 4.000 entrevistes fetes entre el 2 i el 15 de juliol. En aquest baròmetre els ciutadans tornen a situar els problemes econòmics com la primera preocupació, per davant de l'atur, la Covid-19 i el mal comportament dels polítics.


Yolanda Díaz, la líder més ben valorada

L'estudi situa la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, com la responsable política més ben valorada, amb un 4,7 sobre 10.

Per sota, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb un 4,3; el líder de Més País, Íñigo Errejón, amb un 4,2; la líder de Cs, Inés Arrimadas, amb un 3,5; el líder del PP, Pablo Casado, amb un 3,4; i tanca el líder de Vox, Santiago Abascal, amb un 2,8.

ARXIVAT A:
Eleccions
Anar al contingut