Sant Sebastià

El PSE se suma a PNB i Bildu en el rebuig a les detencions dels advocats abertzales

Els socialistes bascos han titllat de "penosa i injustificable" l'actuació d'Interior i donen suport a una declaració contra les detencions a l'Ajuntament de Sant Sebastià.

RedaccióActualitzat

L'error comès pel Ministeri de l'Interior anunciant l'operació policial contra dos advocats de l'esquerra abertzale abans que es produís continua portant cua. A les crítiques del govern basc, s'hi ha sumat PNB, EH-Bildu i també el PSE. Els socialistes bascos han titllat de "penosa i injustificable" l'actuació d'Interior avisant de l'operació abans d'hora i confien que estigui "plenament justificada".

En un comunicat, el PSE també insta el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a posar "ordre d'una vegada al Ministeri de l'Interior" i demana "responsabilitat, criteris clars i intel·ligència" per acabar el cicle del terrorisme.

El PSE també han donat suport a l'Ajuntament de Sant Sebastià a una declaració contra les detencions, que també ha comptat amb els vots de Bildu i el PNB. El text denuncia que les  detencions "suposen un obstacle en l'actual context polític" i també "sobre l'esperança estesa que s'afianci el procés de construcció de la pau i la convivència democràtica".

La Junta de Portaveus del consistori, a la qual no ha assistit el PP, exigeix en la declaració "el respecte dels drets humans, civils i polítics de tots i totes les ciutadanes basques" i sol·licita la "resolució judicial immediata" d'aquest procediment.

El PNB vol que comparegui Fernández Díaz

En la mateixa línia que l'executiu basc, el PNB considera que "més que una operació policial" l'actuació de la Guàrdia Civil ha estat una "provocació política". El partit jeltzale ha qualificat l'operació de "sospitosa i oportunista" i que va en contra de la "direcció correcta" en què "lentament" està transitant la societat basca.

Els nacionalistes bascos portaran dimarts vinent al Congrés l'exigència d'explicacions a Interior per aquesta operació i que el ministre Jorge Fernández Díaz comparegui a la cambra baixa. Aquesta petició l'han registrat juntament amb CiU, en ser necessària la signatura de dos grups parlamentaris per dur a terme aquestes sol·licituds en període extraordinari de sessions.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut