Els cinc diputats del PSC que es van saltar la disciplina de vot
Els cinc diputats del PSC que es van saltar la disciplina de vot
Barcelona

El PSC sanciona els cinc diputats que van trencar la disciplina de vot, però no es planteja expulsar-los

Pere Navarro ha anunciat que els cinc diputats que van trencar la disciplina del partit i no van votar a la Declaració de Sobirania seran sancionats econòmicament. El primer secretari dels socialistes assegura que no es planteja "de moment" expulsar-los.

RedaccióActualitzat
La decisió de Joan Ignasi Elena, Marina Geli, Rocío Martínez-Sampere, Àngel Ros i Núria Ventura tindrà conseqüències. Tal com es preveia, el PSC sancionarà amb una multa simbòlica els cinc diputats que van trencar la disciplina de vot del partit en la votació de la Declaració de Sobirania. Els cinc no va votar per estalviar-se el "no" que havia marcat el Partit dels Socialistes.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha anunciat que hi haurà una sanció econòmica que els serà comunicada dilluns en l'executiva del partit. En una entrevista a la cadena Antena 3, Navarro ha puntualitzat que no es planteja "de moment" l'expulsió dels cinc diputats. Tot i això, ha confirmat que la direcció socialista analitzarà si es prenen altres mesures disciplinàries contra aquests cinc parlamentaris.

Aquest dijous, l'endemà de la votació, el portaveu del PSC, Maurici Lucena, ja va comparar l'actitud dels diputats díscols amb una indisciplina professional, a la qual -deia- cal veure com s'aplica el reglament sancionador del grup parlamentari del PSC. De fet, la sanció és una resposta automàtica del reglament intern de la formació.

En el cas d'Ernest Maragall, que va trencar en dues ocasions la disciplina de vot socialista, va haver de pagar en una de les ocasions uns 300 euros per haver votat a favor de la consulta en la legislatura passada.

Un dels afectats, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ja ha deixat clar que troba lògica la sanció i que l'accepta.

Un mirall de Catalunya

Tot i la tensió interna, Pere Navarro descarta que es produeixi una ruptura en el partit. El líder dels socialistes argumenta que el que ha passat al PSC és "reflex del que està passant a Catalunya", que està "avui més dividida socialment", i això "afecta els partits que representen una Catalunya més transversal".

Navarro assegura que el PSC "sempre ha tingut moltes ànimes" i al congrés celebrat fa un any, ha recordat, es va dissenyar una executiva "amb la presència de totes" aquestes sensibilitats. El primer secretari dels socialistes ha recordat que fa dos mesos es va votar el programa electoral del PSC, amb una sola abstenció.
Anar al contingut