Barcelona

El PSC proclama Jordi Hereu candidat a la reelecció a l'alcaldia de Barcelona

Una setmana després de la victòria d'Hereu en les primàries davant la diputada Montserrat Tura, la federació socialista ha proclamat aquest dissabte Jordi Hereu candidat a la reelecció a l'alcaldia de la ciutat. Un nomenament que l'alcalde ha aprofitat per definir quines línies polítiques seguirà per mirar d'aconseguir revalidar el càrrec en les pròximes eleccions municipals del 22 de maig.

Actualitzat
Hereu és des d'aquest dissabte el candidat oficial del PSC a l'alcaldia de Barcelona. La proclamació arriba després de la polèmica generada al voltant de les primàries que els socialistes van celebrar per decidir qui seria el candidat oficial del PSC, i en les quals Hereu es va imposar a Montserrat Tura per un 60% dels vots.

Segons les enquestes, aquest resultat ha reforçat la figura del candidat socialista i ha reduït la distància que el separa amb el candidat de Convergència i Unió, Xavier Trias.

Unitat en el si del partit

Durant el seu discurs de proclamació, Hereu ha demanat que es deixi de banda el debat generat arran de les primàries i que hi hagi unitat al partit per afrontar amb "força" el procés d'obertura de cara a les eleccions municipals.

L'alcalde de Barcelona també ha agraït el suport que ha rebut i ha dit que "us aprecio i us estimo a tots. Tant els que vau defensar la meva candidatura com els que apostàveu per la de la Montserrat Tura", però que "ara necessito tota aquesta força per construir un projecte únic i sòlid" perquè "s'ha acabat el debat però ara comença el combat polític".

Aposta social

Pel que fa al full de ruta a seguir, Hereu ha deixat clar que el seu programa té com a prioritat les polítiques socials. Continuar construint escoles i aconseguir frenar els problemes econòmics, "posant-ho tot per generar ocupació", seran alguns dels objectius primordials en el seu programa.

En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que espera que Barcelona "sigui la primera ciutat que superi la crisi" i que serveixi d'impuls a "la resta de Catalunya i el conjunt d'Espanya per sortir-ne".

Confrontació amb la Generalitat

D'altra banda, el socialista s'ha mostrat molt crític amb la política de retallades que està portant a terme el govern de la Generalitat i ha advertit que si en les pròximes eleccions guanya la dreta "la ciutat s'aturarà".

Hereu ha remarcat que "nosaltres som i encarnem la solvència d'un projecte d'esquerres al servei de tota la ciutat", i ha afegit que a diferència d'altres formacions "no estem hipotecant ni el present ni el futur dels nostres fills".

L'alcalde de Barcelona ha assegurat també que, si CiU guanya les eleccions municipals, Barcelona tindrà "un alcalde titella" al servei de l'executiu català, i que això "no convé gens a la ciutat".
Anar al contingut