El PSC no anirà a l'acte institucional de la Diada: "Ens exclou"
Mique Iceta a la seu del PSC, aquest dilluns

El PSC no anirà a l'acte institucional de la Diada: "Ens exclou"

Els socialistes sí que participaran en les ofrenes florals a Rafael Casanova i a l'acte institucional d'entrega de la Medalla d'Or del Parlament

Actualitzat

El PSC no participarà en l'acte institucional de la Diada d'aquest 10 de setembre. Eva Granados, portaveu socialista al Parlament de Catalunya, ha justificat la decisió argumentant que l'acte que organitzen de forma conjunta el Parlament i el Govern "és una reivindicació independentista i ens exclou". Grandados ho ha lamentat d'aquesta manera des del seu perfil de Twitter:

 

Miquel Iceta ha justificat la decisió dient que les institucions tenen l'obligació d'organitzar actes institucionals com més oberts, transversals i cívics millor i per promoure la màxima participació ciutadana:

"Jo crec que les institucions tenen una obligació e pensar en el conjunt del país, en el conjunt de la ciutadania i de promoure la màxima participació en els actes institucionals. Crec que actes més de part o connotats políticament tenen també el seu espai, però convé que aquells actes promoguts per les institucions es facin amb el plantejament més obert, convivencial, transversal i cívica possible.

"Crec que a vegades no es recorda que l'11 de Setembre és la Diada perquè així ho va decretar el Parlament a la primera llei que es va aprovar el 1980 amb la idea que fos una festa de tots. Les institucions tenen l'obligació de fer realitat aquesta realitat. Això és perfectament compatible perquè, després, els grups polítics puguin celebrar-la a la seva manera."


L'any passat, el PSC tampoc va assistir a l'acte institucional del Born, igual que PP i Cs. Els socialistes sí que participaran en les ofrenes florals a Rafael Casanova i a l'acte institucional d'entrega de la Medalla d'Or del Parlament.

La decisió l'han pres després que, aquest dilluns, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el vicepresident del Parlament, Josep Costa, expliquessin que l'acte d'aquest any estarà dedicat a la "resistència col·lectiva i a la llibertat dels presos polítics i exiliats".

 

ARXIVAT A:
PSC11SProcés català
Anar al contingut