Alícia Romero, aquest dilluns al Parlament (ACN/Sílvia Jardí)

El PSC nega l'acord per als pressupostos amb el govern i insisteix que "cal seguir negociant"

L'executiu de Pere Aragonès, però, assegura que està a les portes de tancar un acord amb el PSC i Junts perquè els treballs per l'acord pressupostari "estan molt avançats"

RedaccióActualitzat

L'endemà que el govern català anunciés un pas endavant en l'acord per als pressupostos amb el PSC, aquest dimarts els socialistes neguen que hi hagi cap primer acord i avisen que dir el contrari és "trencar confiances".

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha insistit en una entrevista a El Nacional que "cal seguir negociant" i que correspon al govern "encaixar" les seves propostes.

La reacció del PSC arriba després que el govern va anunciar que el preacord pressupostari amb el PSC pujaria a 5.386 milions i inclouria el 87% de punts reclamats pels socialistes, un pacte que la formació va matisar.

"No es pot sortir d'una reunió i dir això quan no hem acordat cap xifra ni cap document encara, sinó que estem en la negociació. Una negociació s'acaba quan tanques l'acord, i no està tancat", ha assegurat Romero sobre aquest tema.

La portaveu socialista ha assenyalat que els 5.386 milions dels quals parla el govern "no hi són", de la mateixa manera que tampoc "entén" el 87% de compliment: "Hi ha coses que han anat evolucionant en les reunions, que s'han anat acceptant, però queda molt camí per recórrer. De fet, en algunes mesures podem estar d'acord, però discrepem en la xifra", ha resolt.

Així i tot, Romero ha explicat que el PSC treballa "perquè hi hagi pacte", encara que ha advertit que comunicats com del govern generen "desconfiança".


"Només cal voluntat política"

El president del govern, Pere Aragonès, ha destacat hi ha molts avenços en la negociació amb el PSC i Junts i confia que aviat es podran aprovar els comptes.

"Estem treballant per aprovar-los (els pressupostos) al més aviat possible, però es requereix l'acord" amb els grups parlamentaris, especialment amb Junts per Catalunya i el PSC, amb els quals Aragonès ha afirmat que es treballa "intensament".

 En aquest sentit, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha avisat que l'executiu no dubtarà a portar els pressupostos al Parlament si en qüestió de dies no hi ha acord. "Si veiem que per objectius partidistes es dilaten en el temps sense justificació real, no tindrem cap problema a aprovar-los al govern", ha dit en la roda de premsa posterior al primer consell executiu de l'any.

Segons Plaja, ja hi ha "entesa" amb el PSC i "només cal voluntat política". Ha insistit, però, que qüestions com el Hard Rock i l'ampliació del Prat són "extrapressupostàries". "No pot ser que aquests temes siguin un escull o una línia vermella", ha afegit dirigint-se als socialistes. I ha xifrat en una cinquantena els acords amb Junts, amb qui continuen les negociacions.

Segons la portaveu, estan "a les portes de poder segellar els acords".

El govern manté oberta l'opció de tancar un acord a quatre entre Esquerra, comuns, PSC i Junts. Amb Junts no hi ha reunions concretades aquesta setmana però la intenció, diu el govern, és posar-hi data aviat.

ARXIVAT A:
PSCPere AragonèsPressupostos de la Generalitat
Anar al contingut