Barcelona

El PSC manté el seu "no" a Rajoy i Iceta avisa que estan disposats a assumir els costos de trencar la disciplina de vot

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC i candidat a la reelecció a les primàries, Miquel Iceta, diu que els socialistes catalans estan disposats a assumir els costos de trencar la disciplina de vot en el debat d'investidura al Congrés.

En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, Iceta ha assegurat que el PSC votarà en contra de la investidura de Mariano Rajoy:

"El PSC ja ha decidit que votarà que no, en això no hi ha canvis."

Iceta ha afirmat que el partit està disposat a assumir els costos que això comporti si aquesta postura acaba sent diferent de la del PSOE. Entre aquests costos hi ha els econòmics, que ha dit que "són els menys importants".

"Pagarem la multa, però aquest no és el cost important."

Si això acabés passant, Iceta ha avalat que es mantingui el protocol de relacions que data del 1978, ja que, tot i aquesta diferència, es mantindria la sobirania del PSC i la relació "federal" amb el PSOE per participar en la política espanyola.

Iceta s'allunya així del posicionament de la seva adversària a les primàries, Núria Parlon, que sí que s'ha mostrat partidària d'aquesta revisió.

Iceta s'ha allunyat també de l'escenari que situaria el PSC com un partit completament aliè al PSOE, ja que ha dit que, entre d'altres, és necessària aquesta interlocució per poder tirar endavant el projecte federal que defensa.

Consultar a la militància davant l'abstenció

Iceta destaca que de moment la postura del PSOE és la que es va decidir en comitè federal i que aposta pel "no" a Rajoy. Diu que si es vol canviar aquesta postura, la millor opció és fer una consulta a la militància:

"Si es va fer una consulta pel pacte amb C's, raó de més per fer-ho en un tema que comporta una investidura."

Per Iceta, aquesta consulta es podria fer de manera ràpida i facilitant la participació, per exemple, a través de les xarxes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut