El portaveu del PSC, Miquel Iceta, en roda de premsa aquest dilluns
El portaveu del PSC, Miquel Iceta
Barcelona

El PSC ironitza que Mas no podrà fer el "govern dels millors" amb la renúncia de Madí

La reacció d'alguns partits polítics catalans a l'anunci de David Madí que deixa el càrrec de responsable de Comunicació de CDC per reincorporar-se a l'empresa privada no s'ha fet esperar. El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha ironitzat que amb la renúncia de Madí i d'altres, Artur Mas, el futur president de la Generalitat de Catalunya, no podrà fer "el govern dels millors". Mentrestant, la portaveu d'ICV, Laia Ortiz, espera que la marxa de Madí suposi una nova forma "més amable" de fer política a CiU. Finalment, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, s'ha limitat a desitjar a Madí bona sort.

Actualitzat
La decisió del responsable de Comunicació de CDC, David Madí, d'abandonar el seu càrrec per reincorporar-se a l'empresa privada no ha deixat indiferents els partits que formen el govern en funcions. Tant el PSC com ICV i ERC han valorat l'anunci de Madí, que, tot i això, continuarà a la primera línia política fins al gener, ja que Artur Mas li ha encomanat que gestioni el traspàs de poders amb el govern en funcions de José Montilla.

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha ironitzat sobre la marxa de Madí, una decisió que tot i que respecta la veu com un entrebanc, ha dit, perquè el futur president de la Generalitat, Artur Mas, formi el "govern dels millors", com s'ha compromès durant la campanya electoral. "Sembla que els millors li diuen que no", ha conclòs Iceta.

De la seva banda, la portaveu d'ICV-EUiA, Laia Ortiz, creu que la marxa de David Madí pot suposar un canvi en la forma de fer política de CiU, que pot evolucionar, ha dit Ortiz, cap a una "manera més amable". La portaveu ecosocialista ha valorat la figura del responsable de comunicació de CiU de "controvertida i polèmica".

El més lacònic en la valoració de la marxa de Madí ha estat el secretari general d'ERC, Joan Ridao, que s'ha limitat a dir: "Bon vent i barca nova".

Companys i excompanys de CiU també han valorat la marxa de Madí. El primer a fer-ho ha estat el mateix Artur Mas, president de CiU, que l'ha descrit com el col·laborador "més proper, més valuós i més estimat".

A través del Twitter hi han arribat altres valoracions com la de l'exdiputat Ignasi Guardans, que reconeix que mai s'hi va entendre, amb Madí, però qualifica de "digna" la seva marxa en un moment en què "podria tenir-ho tot".
Anar al contingut