Barcelona

El PSC, ICV i ERC segellen la renovació de l'Entesa Catalana de Progrés al Senat

El PSC, ICV i ERC han certificat aquest dijous al Parlament la renovació del pacte anomenat Entesa Catalana de Progrés. Entesa es presentarà com a llista conjunta al Senat, a les eleccions del mes de març. Precisament, aquesta certificació vol donar a entendre que els partits d'esquerra catalans són capaços de treballar plegats en altres àmbits, malgrat les divergències que hi pugui haver dins la Cambra catalana. Es tracta de la tercera vegada consecutiva que els tres partits van junts a les eleccions generals. Les formacions d'esquerres han defensat el dret a votar diferent en segons quines qüestions, com per exemple la gestió de la ministra de Foment.

Actualitzat

El PSC, ICV i ERC han certificat la renovació del pacte per presentar-se com a Entesa Catalana de Progrés al Senat. Es tracta d'un gest d'unitat que busca contrarestar les divergències entre les formacions de l'executiu català dels últims dies sobre la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. Els encarregats de presentar el pacte han estat José Zaragoza (PSC), Xavier Vendrell (ERC), Jordi Guillot (ICV) i Joan Josep Nuet (EUiA).

Els tres partits d'esquerra catalans pretenen demostrar que són capaços de treballar plegats en diversos àmbits, ja sigui a la Generalitat o a la cambra alta, amb la renovació de l'Entesa Catalana de Progrés.

Així, per exemple, Guillot ha reconegut que al Senat podria passar el mateix que aquest divendres al Parlament, quan el PSC es quedarà sense el suport dels seus socis en defensa del govern central i en la votació que demana la destitució de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez.

Anar al contingut