Calafell

El PSC i C's pacten a Calafell eliminar estelades i reforçar el castellà a l'administració

El socialista Ramon Ferré governa amb el PP i el grup Unió i Alternativa Municipal, i té un acord amb el partit d'Albert Rivera

RedaccióActualitzat

El pacte entre el PSC i Ciutadans a Calafell, al Baix Penedès, encén la resta de partits de l'oposició. Aquesta entesa entre els socialistes i el partit d'Albert Rivera inclou, entre altres mesures, eliminar les estelades dels espais públics i reforçar la llengua castellana a l'administració.

L'acord permet que C's hagi donat suport a la investidura de l'alcalde del PSC, Ramon Ferré, que governarà amb el PP i el grup Unió i Alternativa Municipal (UAM). El text deixa clar que cap dels dos partits subscriurà la incorporació de Calafell a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i que el govern s'oposarà a qualsevol proposta contrària a la Constitució. L'alcalde treu importància però, a l'acord amb Ciutadans: "Tampoc hi ha tantes coses que canviïn amb relació al que s'està fent fins ara. Potser l'únic punt és a l'espai públic, però si mires Calafell, jo només tinc constància que hi hagi dues estelades en tot el que és l'espai públic."

En el ple d'investidura de dissabte, molts dels assistents van fer notar el seu malestar contra el que consideren un pacte marcadament espanyolista, i ho van fer amb estelades, amb crits contra els regidors de Ciutadans o bé cantant l'himne d'"Els Segadors".

Enmig d'aquesta situació, C's ha anunciat que denunciarà a la Junta Electoral els juraments dels regidors de Convergència, ERC i la CUP per creure que van utilitzar fórmules no legals, fent referència al seu compromís amb la independència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut