Tarragona

El PSC es manté a Tarragona, on CiU i PP empaten en segon lloc

El PSC es manté a Tarragona com la força més votada amb 12 regidors, tot i perdre un regidor respecte al resultat obtingut en els últims comicis del 2007. Amb el 100% de vots escrutats, la sorpresa l'ha donat el PPC, que ha aconseguit situar-se com la segona força del consistori amb 7 regidors empatat amb CiU, que n'ha perdut un. La darrera formació que ha obtingut representació al consistori tarragoní ha estat ICV-EUiA, que hi ha accedit amb un regidor. En canvi, ERC n'ha quedat exclosa, després de perdre els 2 regidors que va obtenir el 2007.

Actualitzat
El PSC, amb 12 regidors, ha aconseguit mantenir-se com la força més votada a Tarragona. Tot i la victòria dels socialistes, la formació de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha perdut un regidor i s'ha quedat a 2 de la majoria absoluta.

En la segona posició s'ha produït un empat entre PPC i CiU, tots dos amb 7 regidors. Aquest resultat suposa una millora substancial dels populars d'Alejandro Fernández, que guanyen 3 regidors respecte als passats comicis municipals. En canvi, CiU experimenta un retrocés a Tarragona i perd un regidor respecte als 8 del 2007.

La principal novetat del consistori tarragoní ha estat la darrera formació que ha obtingut representació. Finalment, ICV-EUiA ha entrat a l'Ajuntament, mentre que ERC n'ha quedat exclosa.

La formació liderada per Arga Sentís (ICV-EUiA) hi ha accedit amb un regidor, mentre que els republicans liderats per Sergi de los Ríos ha perdut els 2 obtinguts el 2007.

Amb el 100% dels vots escrutats, l'Ajuntament de Tarragona queda format per quatre partits. La participació a la capital del Tarragonès ha estat del 54,10%, lleugerament superior a la del 2007, quan va ser del 53,06%.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut