Rocío Martínez-Sampere i Pep Martí han presentat el programa electoral del PSC. (Foto: ACN)
Rocío Martínez-Sampere i Pep Martí han presentat el programa electoral del PSC. (Foto: ACN)
Barcelona

El PSC es desmarca de les sancions lingüístiques

El PSC considera que les sancions lingüístiques "no són una bona pràctica per a una política lingüística en positiu". Així ho recull a l'esborrany del programa electoral presentat aquest divendres i que s'haurà de tancar en la Conferència Nacional d'aquest cap de setmana. Els socialistes catalans no plantegen canvis legislatius, però sí una política lingüística que prioritzi la pedagogia cap als ciutadans abans d'imposar-los una multa per no retolar en català al seu comerç. El programa electoral aposta per una política lingüística "en positiu", treballant "des del foment, no des de la coacció ni l'enfrontament".

Actualitzat
El responsable del programa electoral, Pep Martí, i la diputada i membre del comitè de campanya del PSC, Rocío Martínez-Sampere, han explicat el text de la ponència sobre el programa electoral que se sotmetrà a debat i votació i sobre el qual es mantenen vives més de 3.000 esmenes.

En l'àmbit de política lingüística, s'aposta per fer-ho "en positiu" i de forma "adequada a les necessitats de la societat actual". Els socialistes han remarcat que això no vol dir que es plantegin un canvi en la llei de política lingüística per tal de suprimir les sancions, però sí que proposen afrontar aquest tema d'una manera diferent. Així, prioritzen la pedagogia i "mirar de convèncer" els ciutadans abans d'imposar una multa, que arribaria en els casos més extrems en què, després de parlar-hi, no vulguin complir la llei. Segons els socialistes, la qüestió és no posar l'accent en què hi hagi un inspector, sinó en explicar als comerciants perquè han de retolar en català.
Anar al contingut