El lema triat pel congrés dels socialistes: "Nou PSC".
El lema triat pel congrés dels socialistes: "Nou PSC".
Barcelona

El PSC encara el congrés per triar la nova cúpula amb voluntat de canvi i sota el lema "Nou PSC"

El PSC està a punt per al 12è congrés, que tindrà lloc a partir de divendres a Barcelona i que triarà la nova direcció del partit. El secretari d'Organització, José Zaragoza, ha presentat la pàgina web des d'on tothom podrà accedir a les intervencions, al treball en comissió o a una part de la documentació. Zaragoza insisteix que aprofitant les noves tecnologies volen que sigui un congrés àgil, obert i transparent.

RedaccióActualitzat
El lema triat per al congrés: "Nou PSC". Durant la presentació, Zaragoza ha manifestat que el lema fa referència a la renovació que vol dur a terme la formació. Una renovació que també es tradueix en altres àmbits, com per exemple, que tota la informació del congrés està penjada en la pàgina web que s'ha creat expressament pel congrés.

L'única informació que no s'ha facilitat ni penjat al web és el nom dels delegats. I és que això no es pot fer d'acord amb la llei de protecció de dades vigent. Precisament algunes de les candidatures, com la de Joan Ignasi Elena i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, han criticat no tenir accés a aquesta informació.

Zaragoza ha insistit que tant ell mateix com a secretari d'organització com la direcció sortint són "neutrals", responent així a les afirmacions d'alguns candidats com Ros que diuen el contrari. En aquest sentit, el secretari d'Organització dels socialistes ha explicat que les decisions les prendran els 830 delegats en un congrés que aplegarà més de 2.500 persones, sumant-hi els convidats, que tindran veu però no vot.

Un altre dels principals interrogants al congrés és quina presència tindrà el PSOE en la clausura. Encara no s'ha confirmat qui intervindrà, però Zaragoza ha recalcat que s'ha invitat tots els qui toquen, en al·lusió implícita al secretari general, José Luis Rodríguez Zapatero, que va clausurar el congrés del 2008 juntament amb José Montilla.
Anar al contingut