El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta.
Iceta ha assegurat que li sembla "molt bé" la via judicial.
Barcelona

El PSC dóna suport a prendre mesures legals contra el govern espanyol si no paga els 759 milions d'euros que deu a Catalunya

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, està d'acord a fer front comú amb la Generalitat perquè es prenguin mesures legals contra l'executiu espanyol si no transfereix aquest any a Catalunya els 759 milions d'euros pendents de la disposició addicional tercera de l'Estatut.

RedaccióActualitzat
En declaracions a l'agència Efe, Iceta ha assegurat que li sembla "molt bé" que el govern es plantegi la via judicial per obtenir aquests recursos, com va defensar dimecres un altre aspirant a la primera secretaria del PSC, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

"Nosaltres ho vam dir des del primer dia. Aquesta és una via oberta", ha afirmat Iceta, que ha expressat el "suport" del PSC al govern perquè prengui les mesures que cregui oportunes per "aconseguir el pagament" d'aquests fons.

En qualsevol cas, Iceta ha usat la ironia per comentar: "Jo no sé per què pateixen -els dirigents de la Generalitat. El PP sempre ha dit que està a favor de pagar aquests diners i suposo que els pagarà. Dono per fet que es pagaran", ha postil·lat.

Iceta ha recordat que, de fet, el PP ha votat a favor del compliment estricte de la disposició addicional tercera de l'Estatut, que preveu una inversió a Catalunya en infraestructures proporcional a la seva aportació al PIB espanyol, tant al Parlament com al Congrés.

Preguntat per l'actitud del govern socialista, ha opinat que, si no accedeix ara a pagar aquests 759 milions d'euros, deu ser per "no fer la impressió que se li dispara el dèficit" públic.
Anar al contingut