El líder del PSC, Salvador Illa (ACN / Sílvia Jardí)

El PSC diu al govern que "s'aclareixi" sobre el Prat: "Som a temps d'arreglar les coses"

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha dit que "Catalunya no pot perdre més oportunitats" i ha demanat al govern que estigui a l'alçada

ACN / RedaccióActualitzat

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha comparegut després de la decisió del govern espanyol de suspendre l'ampliació de l'aeroport del Prat. Illa ha assegurat que "Catalunya no pot perdre més oportunitats i menys per desavinences o ambigüitats del seu govern". El líder socialista ha demanat que el govern de la Generalitat que estigui a l'alçada del moment: "Vol dir, assumir la responsabilitat de governar i prendre decisions, complir els compromisos i els acords i no donar sempre la culpa a un altre."

Aquest mateix matí, la portaveu parlamentària del PSC-Units, Alícia Romero, ha demanat al govern que "s'aclareixi" i ha afirmat que encara hi ha temps per "arreglar les coses". Romero ha afegit que "segur que es pot abordar a la taula de diàleg", ja que és un espai "on es pot parlar de tot". Sobre aquest punt, Salvador Illa creu que aquesta situació  no ha d'afectar per a res la taula de diàleg entre els dos governs: "No hi té res a veure."

En declaracions a SER Catalunya, Romero ha afirmat que l'executiu espanyol "demana contundència" en una inversió "tan important":

"No pot ser que el govern vagi arrossegant els peus i estigui contradient-se amb l'acord del 2 d'agost."

I ha assegurat que el govern espanyol "s'atura i espera que hi hagi un posicionament clar; i si es dona, hi treballarem", com apuntava aquest dimecres el líder del PSC Salvador Illa a Twitter pocs minuts després que el govern espanyol confirmés que suspenia la inversió de 1.700 milions d'euros per falta de consens amb l'executiu català:

Romero, preguntada per l'oposició al projecte que hi ha en el si del govern espanyol, per la part dels ministres de Podem, ha dit que no ha vist cap membre dient que anirà a la manifestació en rebuig a l'ampliació.

La portaveu parlamentària també ha acusat el president Aragonès d'intentar vendre "un relat victimista". Ha assegurat que el govern espanyol "està segur d'aquesta ampliació" perquè, si no, ja no l'hauria presentat. "Intenten vendre un relat independentista victimista, i m'agradaria que els catalans guanyéssim coses i no fóssim uns ploramiques", ha afegit.

També ha assegurat que Aragonès "el problema el té a dins", amb la CUP.

 

ARXIVAT A:
AeroportsInfraestructuresMedi ambientCrisi climàticaPSCPere AragonèsSalvador IllaAeroport del Prat
Anar al contingut