Barcelona

El PSC denunciarà que CiU va desviar diners pressupostats per a les rodalies

El portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, ha confirmat que en el debat d'aquest dimecres al Parlament sobre les rodalies, el seu grup i el president català, José Montilla, faran esment a acords de CiU amb el PP des de 1999 per desviar fons destinats a les rodalies de Barcelona. En roda de premsa, Ferran ha xifrat en més de tres milions d'euros les partides, que, segons ell, CiU va treure de rodalies per destinar a altres zones de la xarxa ferroviària catalana, i ha afirmat, a més, que "algunes obres no es van executar".

Actualitzat

Picabaralla entre el PSC i CiU de cara al debat sobre el servei de rodalies. El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha respost Ferran que ningú es creu que "amb unes esmenes pressupostàries de només tres milions d'euros el tema seria un altre". "Els forats no es produeixen per més o menys inversió, sinó sobretot per una gestió i una execució deficients", ha afegit Pujol, que ha explicat que les esmenes de CiU eren per "dotar una xarxa absolutament infradotada i molt mal proveïda", com és la de trens regionals.

Els socialistes, però, insisteixen amb aquest fet i a vincular-lo al caos actual de rodalies. "No sabem a quins calaixos van acabar", ha remarcat Ferran, que ha aclarit tot seguit que no acusava de res irregular Convergència, sinó que només pretenia explicar el paper de CiU en la desinversió de rodalies. Ferran ha aprofitat per recordar que en el ple de demà es debatran els pressupostos de la Generalitat pel 2008, en els quals hi ha un increment del 33% en infraestructures i, concretament, un 45% en infraestructures ferroviàries.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut