L'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos. (Foto: ACN)
L'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos. (Foto: ACN)
Sabadell (Vallès Occidental)

El PSC demana a Bustos que torni a l'alcaldia i l'oposició el considera "políticament inhabilitat"

Mentre que els grups de l'oposició de Sabadell creuen evident la participació de l'alcalde en delictes "greus", el PSC està convençut de la seva innocència.

RedaccióActualitzat
El PSC de Sabadell ha fet arribar a l'alcalde electe, Manuel Bustos, una petició perquè reprengui les activitats al capdavant del govern municipal, que va delegar en el tinent d'alcalde Juan Carlos Sánchez, el 4 de setembre, després de la seva imputació en el "cas Mercuri", per una presumpta trama de corrupció urbanística. Alhora, els cinc grups municipals de l'oposició (CiU, PP, Entesa per Sabadell, ICV i EUiA) han declarat en roda de premsa que cada dia és més evident la participació de l'alcalde i del govern del PSC en delictes "greus", molts castigats amb penes de presó i inhabilitació.

Les executives del Vallès Sud i de Sabadell del PSC han demanat a Bustos que torni a ser alcalde de la ciutat "immediatament". Les dues organitzacions confien en la innocència de l'alcalde i dels regidors i càrrecs de confiança imputats en el cas. Així, recalquen que ni l'alcalde, ni cap treballador de l'Ajuntament està imputat per un delicte de suborn. De la mateixa manera, la federació i l'executiva local avisen que tenen "documentació suficient" per demostrar la innocència de tots els imputats de l'Ajuntament en la resta de delictes.

En resposta a les crítiques dels grups de l'oposició, que aquest divendres han deixat caure la possibilitat de presentar una moció de censura si Bustos torna al càrrec, Sánchez ha remarcat que la ciutat "està funcionant com sempre" i ha reclamat respecte "per les eleccions municipals de fa un any i mig"

Per la seva banda, l'oposició creu que la relació que tenien alguns empresaris amb Bustos i l'exregidor i exmilitant del PP Jordi Soriano "no és en absolut el tipus de relació que mantenen els càrrecs públics honrats". Tal com el situa el jutge, Soriano seria el protagonista principal de la trama per cobrar comissions a empresaris a canvi de concessions i obres públiques.

L'oposició diu que Bustos està "políticament inhabilitat"

En relació amb les declaracions de Bustos de dijous, els cinc grups opositors han criticat l'alcalde per voler construir una imatge d'innocència i victimisme, i han avisat que "no pot continuar exercint responsabilitats públiques". Quan finalitzi el decret de nomenament de Sánchez, l'alcalde accidental, l'oposició no vol que torni a exercir les seves funcions, ja que el considera "políticament inhabilitat" per a aquest càrrec. A més, han assegurat que el jutge va imputar-lo per vuit delictes contra l'administració pública.

Els grups de l'oposició també han volgut aclarir que Bustos "menteix quan insinua" que ells tenen accés a informació privilegiada, pel que s'han posat a disposició del jutge, per indicar que l'alcalde "falta a la veritat".

Bustos podria tornar el 7 de febrer, quan expira el decret d'alcaldia prorrogat a principi de gener, encara que està a l'espera de conèixer l'informe que ha sol·licitat als serveis jurídics del consistori sobre els dubtes que el decret de pròrroga de la seva renúncia temporal han despertat en l'oposició.


Anar al contingut