Vic

El PSC de Vic dubta ara de denunciar els immigrants "sense papers"

Esquerda a l'Ajuntament de Vic sobre la decisió de denunciar els immigrants que es vulguin empadronar i no tinguin els papers en regla. El regidor del PSC Josep Burgaya, s'ha desmarcat aquest dimarts de la proposta amb l'argument que és l'Estat qui té la competència d'immigració i que la situació no ha canviat malgrat que la Comissió Europea va donar la raó al consistori. En canvi, l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, de CiU, es manté ferm en la decisió. La Generalitat, per la seva banda, recorda al consistori que la competència de les expulsions pertoca a l'Estat.

Actualitzat
El portaveu socialista a Vic i segon tinent d'alcalde, Josep Burganya, ha considerat que l'aval de la comissària d'Interior europea no té "cap efecte pràctic" sobre el procés d'empadronament de Vic, com a mínim fins que el govern espanyol no modifiqui la llei d'estrangeria. "Ha de ser l'Estat, qui reclami", ha afegit Burgaya, que ha destacat que "s'ha creat una polèmica exagerada" al voltant del tema.

ERC, també soci de govern, ja va defensar aquest tesi un cop es va saber el dictamen de la Comissió Europea. D'aquesta manera, només CiU, la formació més votada, defensaria la denúncia de les persones que no puguin acreditar-se bé a l'hora d'empadronar-se.

Davant aquestes divergències, l'alcalde vigatà, Josep Maria Vila d'Abadal, ha emès un comunicat en què vol "puntualitzar" el que considera que són "malentesos". Vila d'Abadal ha afirmat que es continuarà empadronant totes les persones que arribin a l'Oficina Municipal d'Acollida "sigui quina sigui" la seva situació, acatant les ordres del govern espanyol, però que s'enviarà a l'executiu central informació sobre les irregularitats detectades. L'executiu espanyol ha dit, però, que no en farà res.

Malgrat tot, el PSC ha afirmat que està "molt satisfet" del pacte de govern de Vic i ha descartat de totes totes que el "rebombori" pel padró acabi trencant el govern.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut