El cinquè tinent d'alcalde de l'Hospitalet, José Conde, vol ser el nou alcaldable socialista de la ciutat. (Foto: ACN).
José Conde ha presentat una llista alternativa a la de l'alcaldessa Núria Marín. (Foto: ACN).
L'Hospitalet de Llobregat

El PSC de l'Hospitalet de Llobregat també podria celebrar unes primàries per elegir alcaldable

El cinquè tinent d'alcalde de l'Hospitalet de Llobregat i actual regidor de Mobilitat i Cooperació, José Conde, ha anunciat aquest divendres a la tarda una precandidatura per disputar a l'actual alcaldessa, Núria Marín, el lideratge de la llista socialista a les eleccions municipals del 22M. La direcció del PSC a l'Hospitalet de Llobregat exigeix a Conde que reculli el 40% dels avals dels militants per poder concórrer a unes eleccions primàries. L'executiva local dóna suport a Núria Marín.

Actualitzat
El PSC de l'Hospitalet de Llobregat també podria celebrar unes primàries per escollir el candidat a l'alcaldia. El cinquè tinent d'alcalde de la ciutat, José Conde, ha presentat aquest divendres una llista alternativa a la de l'actual alcaldessa, Núria Marín, per encapçalar les llistes socialistes locals de cara a les eleccions municipals del 22 de maig. La candidatura de Conde està promoguda per un sector crític de militants del PSC local, que consideren que els militants "han de poder elegir els seus líders" i creuen que la ciutat necessita un nou projecte. A més, sostenen que l'alcaldessa "tan sols" va ser elegida per "substituir" el seu predecessor, l'exministre de Treball, Celestino Corbacho.

Tot i això, la direcció del PSC local, que dóna suport a Núria Marín, es cenyeix als estatuts del partit, i exigeix a José Conde que reculli el 40% dels avals dels militants per poder concórrer a unes eleccions primàries. Opinió que no comparteix Conde, qui demana a la cúpula del PSC del carrer Nicaragua que lliuri a les primàries de l'Hospitalet el mateix tracte que a Barcelona. En aquest sentit ha avisat que "si en un lloc es fa una cosa i a un altre, una cosa diferent", José Zaragoza haurà de donar explicacions.

El secretari d'organització local, Miquel Bringuis, però, considera que la situació de l'Hospitalet "no és comparable" amb la de Barcelona. Assegura que Núria Marín és una alcaldessa "molt valorada en tots els baròmetres i amb majoria absoluta". És per això que la formació local proposarà Marín com a alcaldable a les eleccions municipals del 22M en la propera reunió de la Comissió Executiva.
Anar al contingut