Lleida

El PSC d'Àngel Ros revalida la majoria absoluta a Lleida

Amb el 100% del vot escrutat, els socialistes han tornat a revalidar la majoria absoluta a Lleida un altre cop amb 15 regidors. Convergència i Unió, per la seva banda, segueix com a segona força, amb 6 regidors, els mateixos que fa quatre anys. A partir d'aquí, però, la composició de la Paeria canvia completament. El PPC guanya 3 escons dels 27 regidors que hi ha en joc a la Paeria i n'ha passat a tenir 6, i se situa, com CiU, com a segona força política. Escons que ha tret d'ERC i ICV, que s'han quedat sense representació a l'Ajuntament de la capital del Segrià. La participació a Lleida ha baixat dos punts i s'ha situat en el 49,8%.

Actualitzat
La transformació urbanística de Lleida impulsada pel socialista Àngel Ros hauria convençut els lleidatans, que li han tornat a donar la confiança per governar quatre anys més. Així doncs, el PSC torna a guanyar amb la majoria absoluta que ja va obtenir el 2007 i repeteix els 15 regidors.

Convergència i Unió
, amb l'independent Joan Ramon Zaballos, que s'estrenava com a candidat en aquests comicis substituint Isidre Gavín, seguirà com a segona força, amb 6 regidors, els mateixos que fa quatre anys. Ara bé, no ho farà en solitari i haurà de compartir aquesta segona posició amb el PPC.

I és que l'electorat de dretes ha impulsat el Partit Popular de Catalunya amb la debutant Inma Manso al capdavant atorgant-li 6 regidors, tres més que ara. D'aquesta manera, els populars se situen com a segona força política a la Paeria juntament amb CiU. Uns resultats similars als del 83 i el 95.

L'altre canvi important l'experimentarien Esquerra Republicana, amb Montse Bergés al capdavant, i Iniciativa per Catalunya, amb Ramon Camats, que, amb el 100% del vot escrutat, es queden sense representació, un fet que no es produïa des del 91. Fins ara, ERC tenia 2 regidors i ICV, 1.

La participació a la Paeria ha baixat dos punts i s'ha situat en el 49,8%.

A la Seu d'Urgell, CiU ha pres 3 regidors als republicans i n'ha passat a obtenir 8. El PSC ha mantingut els seus 6 regidors i ERC se n'ha quedat amb només 1. A Solsona, en canvi, i trencant la tendència que hi ha hagut a la majoria de municipis, ha guanyat 3 regidors més i ha passat dels 4 que tenia el 2007 als 7 d'ara, amb la qual cosa ha passat a obtenir la majoria absoluta.

A Tàrrega, CiU manté els 6 regidors, AIPN-PSC, en baixaria 2 i es quedaria amb 4 regidors, RCat-SI entra a l'arc municipal amb 3 regidors i PPC i ERC es quedarien amb 1 regidor cadascun. I Plataforma per Catalunya es quedaria l'únic regidor que tenia. A Cervera, CiU guanya 2 regidors i passa a tenir-ne 5, el PSC també i en té 4, SIF manté els seus 2, Plataforma per Catalunya en guanya 1 i el partit local AMC es queda també amb 1. A Tremp, s'ha trencat la majoria absoluta socialista, que s'ha quedat amb 6 regidors. CiU n'ha guanyat 1 i s'ha quedat amb 5; ERC-SIP n'ha perdut 1 dels 2 que tenia i Rcat n'ha guanyat 1.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut