barcelona

El PSC confia que mantindrà la seva singularitat amb Rubalcaba al capdavant del PSOE

Just abans que el PSC faci el balanç del resultat del 38è congrés del PSOE que va elegir com a nou secretari general del partit, Alfredo Pérez Rubalcaba, els socialistes catalans n'han parlat a TV3 i Catalunya Ràdio. La composició de la nova executiva federal no ha agradat gaire als socialistes catalans, perquè, diuen, no aprofundeix massa en la idea d'integració que prometia el nou líder socialista.

RedaccióActualitzat
Tot i això, el secretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández, ha assegurat a "Els matins" de TV3 que PSOE i PSC es necessiten mútuament i que no hi haurà problemes per entendre's amb la nova direcció perquè totes dues formacions comparteixen uns objectius comuns.

En la mateixa línia, el secretari d'organització del PSC ha assegurat a Catalunya Informació que els socialistes catalans no perden pes amb el nou líder del PSOE i ha dit que confien mantenir la singularitat del PSC. "Hi ha una nova conjuntura i hem de tenir capacitat d'una resposta sincera amb el nou secretari general i el seu equip i això s'anirà desenvolupant amb normalitat", ha dit Fernández.

També ha destacat la importància que el PSC formi part de la nova executiva del partit. Segons ha dit: "El PSC havia de formar part d'aquesta executiva, però, a més, havia de tenir un paper rellevant per integrar al conjunt de delegats que no havien donat suport a Rubalcaba". I ha continuat: "Això s'ha aconseguit i des d'aquest punt de vista estem raonablement satisfets".

Mentrestant, el diputat socialista al Congrés i col·laborador en la campanya per Carme Chacón al capdavant del PSOE, José Zaragoza, assegura a "El matí de Catalunya Ràdio" que durant el procés de primàries hi ha hagut declaracions i moviments que no han beneficiat la candidata catalana. "En aquest debat hi ha gent que ha fet declaracions fora de to, com per exemple Juan Carlos Rodríguez Ibarra; persones que no van tenir el respecte adequat i és evident que en una confrontació com aquesta han passat coses que no eren les més adequades", ha dit el socialista.

Zaragoza i també Fernández han remarcat l'estret marge amb què va guanyar Rubalcaba per davant de Chacón.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut