Barcelona

El PSC avisa a Mas que a la Unió Europea no hi caben "escenaris unilaterals"

El Partit Popular Català denuncia que el govern protagonitza un paper de "victimisme" davant Europa

RedaccióActualitzat

El candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, ha advertit al president de la Generalitat, Artur Mas, que a la Unió Europea no hi ha espai per a "escenaris unilaterals". López s'ha referit d'aquesta manera a l'últim informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional sobre la integració d'una Catalunya independent a la UE.

El candidat del PSC ha explicat que els missatges de la Unió Europea davant el repte sobiranista català han estat "molt clars": "Ara per ara, [la UE] és un club d'Estats, i així ho recullen els seus tractats". López ha recordat que, en els últims mesos, Brussel·les ha aconsellat que els problemes polítics, com el cas català, es resolguin amb "política i diàleg", cosa que, segons el seu parer, és el que no es percep a "casa"; per això ha instat a escoltar la Unió Europea.

El PPC acusa la Generalitat de fer-se la víctima

Des del Partit Popular de Catalunya, el portaveu al Parlament, Enric Millo, ha denunciat que el govern està jugant un paper de "victimisme" davant Europa, i creu que les seves institucions ja han deixat clar que no estan per "donar suport a processos independentistes i separadors". En una compareixença informativa, Millo ha criticat l'informe del Consell Assessor. El dirigent popular ha assegurat que Europa ignorarà Catalunya perquè "els estats no se la juguen amb persones que juguen com aficionats a fer política ficció", ja que aposta per la "unió" i no per un "deliri personal i polític que només porta els catalans a un camí sense sortida".

Pelegrí no es planteja que Catalunya surti de la UE si s'independitza

El secretari general d'UDC i conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, diu que no es planteja que Catalunya pugui sortir de la UE si s'independitza perquè aquest és el seu "marc natural de desenvolupament". Quan li han preguntat si Unió votaria a favor de la independència si la UE deixés Catalunya fora de la institució, Pelegrí no s'hi ha volgut pronunciar perquè diu que això encara no ha passat. Segons el conseller, primer s'ha de poder fer la consulta de forma legal i, a partir d'aquí, analitzar totes les circumstàncies.

 

 

 

     

Anar al contingut