Nuria Marín governarà l'Hospitalet de Llobregat amb majoria absoluta

El PSC arrasa al cinturó de Barcelona en les eleccions municipals

El PP guanya a Badalona i a Castelldefels, Junts per Catalunya reté Sant Cugat, els Comuns El Prat i Montcada, i la CUP Ripollet

Actualitzat

El PSC ha guanyat àmpliament i amb comoditat les eleccions municipals a les poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els socialistes podran retenir la gran majoria d'alcaldies que tenien, tret de Badalona, on governaven amb només 3 regidors gràcies a una moció de censura.

L'anomenat "cinturó roig" ha tornat a fer honor al seu nom, i les poblacions de la primera corona metropolitana han renovat el seu vot de fidelitat als candidats socialistes en les eleccions municipals.
 

Vuit majories absolutes

A més de guanyar, els socialistes han aconseguit la majoria absoluta en vuit municipis metropolitans, cinc més que fins ara: L'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramanet, Sant Joan Despí, Gavà, Viladecans, Sant Boi, Esplugues, Cornellà i Sant Boi de Llobregat.

A l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín revalidarà l'alcaldia i a més els pròxims quatre anys podrà governar amb majoria absoluta. ERC, que ha passat de 2 a 5 regidors, es converteix en la segona força local per davant de Ciutadans.

 

A més de les majories absolutes, el PSC també ha guanyat a Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Barberà del vallès, Cerdanyola del Vallès, Sant Adrià de Besòs i Sant Just Desvern.


El PP, a Badalona i Castelldefels

El partit Popular ha aconseguit emportar-se la victòria a dues poblacions de l'àrea metropolitana: Badalona i Castelldefels. En cap cas amb majoria absoluta i l'alcaldia dependrà dels pactes.

Qui ho té aparentment més de cara és Xavier García Albiol, que en té prou amb l'abstenció del PSC per aconseguir l'alcaldia de Badalona. No sembla probable que els socialistes apostin un altre cop per Dolors Sabater després de presentar una moció de censura contra ella fa un any.

A Castelldefels, el popular Manuel Reyes ho tindrà més complicat per governar. A la vila marinera, un possible pacte de les esquerres bloquejaria el camí del PP cap a l'alcaldia.
 

Sant Cugat, feu sobiranista

Junts per Catalunya ha retingut l'ajuntament de Sant Cugat del vallès, l'únic que té a la primera corona metropolitana. La formació de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha perdut dos regidors, de 11 a 9, i ha vist com ERC es convertia en la segona força passant de 3 a 6 regidors.

 

Carmela Fortuny, Junts per Sant Cugat, amb moltes opcions per revalidar l'alcaldia

 

El Prat, bona estrena de Mijoler

Les eleccions municipals d'aquest any eren especials al Prat de Llobregat. L'alcalde Lluís Tejedor, al càrrec des del 1982, havia renunciat a presentar-se una altra vegada.

 

El seu substitut a la candidatura de En Comú, Lluís Mijoler ha mantingut els 11 escons que tenia Tejedor, i no tindrà problemes per proclamar-se com a nou alcalde. 

 

Lluís Mijoler ha sabut administrar l'herència de Lluís Tejedor al Prat de Llobregat

 

Ripollet, convertit en feu de la CUP

Era una de les grans incògnites d'aquestes eleccions era saber si la CUP podria retenir Ripollet. I l'actual alcalde i candidat a la reelecció, Josep Maria Osuna se n'ha sortit i amb bona nota, perquè la seva candidatura ha guanyat un regidor més, de 9 a 10, i s'ha quedat a només un de la majoria absoluta. 

 

Vistos els resultats, l'alcaldia de Ara Decidim-CUP sembla que no perilla.

 

Aquesta imatge de fa 4 anys de Josep Maria Osuna es pot tornar a repetir a Ripollet


ERC, superada a Sant Vicenç dels Horts

La successora d'Oriol Junqueras a l'alcaldia de Sant Vicenç dels Horts, Mayte Aymerich, ha vist com el socialista Miguel Comino ha superat ERC en vots, tot i que les dues formacions han empatat a 8 regidors. Els partits minoritaris, Ciutadans i En Comú-Podem, tindran la clau de l'alcaldia.

 

La continuïtat de Maite Aymerich a l'alcaldia de sant Vicenç dels Horts, en risc

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
Anar al contingut