El PSC aposta finalment per una immersió lingüística flexible segons el centre

Els delegats socialistes ratifiquen Miquel Iceta com a primer secretari del PSC

RedaccióActualitzat

El PSC ratifica el lideratge i renova la seva oferta política. En el 14è Congrés del partit, 1.069 delegats socialistes debaten les ponències presentades, que han aixecat polèmica aquestes últimes setmanes. A més, han renovat el mandat de Miquel Iceta com a primer secretari, que no ha tingut rival en la reelecció.

Aquest dissabte es fa la segona jornada del congrés. Divendres van aprovar la gestió de la direcció, li ha tocat el torn al primer secretari. Iceta ha estat elegit per unanimitat. Era l'únic candidat després de cinc anys en el càrrec.

 

Immersió flexible

Més enllà de la reelecció d'Iceta, l'interès del congrés rau en la ponència política, que ha aixecat polèmica. El PSC ha suavitzat la postura inicial que qüestionava per primer cop la immersió. Avui ha ratificat el català com a llengua vehicular a l'educació, però amb la possibilitat de flexibilitzar la immersió per adaptar-la a la realitat sociolingüística de cada centre.

La immersió era el tema de dues comissions i les votacions han acabat per trobar un consens dins del partit per renovar el model que va impulsa fa 40 anys, precisament, una diputada socialista, Marta Mata. L'acord inclou el concepte "immersió lingüística" que no estava en el document original. El català és la llengua vehicular, però també es demana incorporar altres llengües, en especial l'anglès. Finalment, malgrat les esmenes presentades abans del congrés, no hi ha hagut cap vot en contra.

 

Diumenge es presentarà la ponència política que marcarà el rumb del partit els pròxims anys. Entre d'altre, defineix Catalunya com una nació, dins d'una Espanya plurinacional.
 

Buscant ser alternativa de govern

En la primera jornada, Iceta ha defensat en el seu informe de gestió. Diu que el PSC s'està preparant ara per ser alternativa de govern a la Generalitat gràcies a la cohesió interna i mantenir el rumb aquests anys d'ascens independentista.

 

 

Iceta també ha expressat el seu desig i suport perquè les converses amb ERC facilitin una investidura de Sánchez.

La militància del PSC ha aprovat per unanimitat l'informe de gestió de la Comissió Executiva de Miquel Iceta. L'informe valora la gestió de l'equip d'Iceta dels fets polítics entre el 2016 i el 2019, anys de forta convulsió pel procés, sobretot a Catalunya, durant els quals els socialistes han afrontat una crisi interna.

ARXIVAT A:
Educació PSC
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut