Tremp

El professor de Tremp nega haver comès un delicte d'odi contra la Guàrdia Civil

Manel Riu ha declarat als jutjats que no va amenaçar de mort els agents i que només els va retreure la seva actuació l'1-O

RedaccióActualitzat

El professor de l'institut de Tremp, al Pallars Jussà, acusat d'incitació a l'odi a les xarxes socials després dels fets de l'1 d'octubre, nega haver amenaçat de mort guàrdies civils. El docent diu que només els va retreure l'actuació policial d'aquell dia. Ho ha explicat després de declarar als jutjats de Tremp.

Manel Riu ha revelat que a l'atestat de la Guàrdia Civil se l'acusa d'haver amenaçat de mort uns agents el 7 d'octubre en una benzinera de la població. Riu ha negat que digués això.

"La incitació a l'odi sí, perquè és una apreciació de la Guàrdia Civil. El que no he negat és cap dels tuits ni els fets que van passar realment, no tal com expliquen els guàrdies civils a l'atestat. No he negat que vaig anar a dir-los, als guàrdies civils, que és una vergonya, que ells com a persones podien ser les persones més encantadores, que això no ho discutia, però que aquell dia, 7 d'octubre, portaven uniforme de la vergonya. Això no ho he negat."

A la sortida dels jutjats, el professor també ha explicat que l'acusació d'incitació a l'odi atribuïda al que va escriure a les xarxes socials respon a la intenció que volen infondre por. Manel Riu va dir això en un tuit:

 

 

Aquest dijous, Riu ha rebut el suport d'un centenar de persones que l'han acompanyat des de l'Ajuntament fins als jutjats, on ha declarat durant una hora. El seu advocat confia que el cas s'arxivi.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155Procés catalàGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut