Tomba de Franco al Valle de los Caídos (ACN)
Tomba de Franco al Valle de los Caídos (ACN)
Madrid

El prior del Valle de los Caídos: "No s'emportaran Franco"

El responsable dels benedictins que custodien el monestir assegura que el Suprem els donarà la raó i que, si no, recorreran al Tribunal Europeu dels Drets Humans

RedaccióActualitzat

El prior del Valle de los Caidos està convençut que les restes de Francisco Franco no seran exhumades de la seva tomba al monument. 

En una entrevista al diari La RazónSantiago Cantera, prior de la comunitat benedictina que custodia el Valle de los Caídos, afirma que el govern socialista ha fracasat en el seu intent de traslladar el cos de Franco.

Per a Cantera, l'anunci que va fer el Consell de Ministres aquest divendres de la culminació del procés per exhumar Franco són només "declaracions que tracten de justificar el seu fracàs": 

"Són declaracions que tracten de justificar el seu fracàs. Si ho fan serà un gran error. Cometrien una il·legalitat i això tindria repercusions penals. No es pot tocar el cos d'un difunt que es troba en un temple custodiat per una ordre religiosa en un espai que és inviolable. Fan declaracions com aquesta des del desconeixement del Dret i de les relacions internacionals. Com en el cas d'una ambaixada, ells no poden entrar sense el permís de l'ordinari del lloc."

El prior del Valle de los Caídos està convençut que el Tribunal Suprem s'oposarà a l'exhumació i donarà la raó a la família Franco i a l'abadia i que el cas, fins i tot, pot acabar davant la justícia europea, al Tribunal Europeu dels Drets Humans

"Penso que el Suprem, atenent a totes les raons jurídiques, s'oposarà a la exhumació. Però fins i tot si la justícia espanyola determinés la exhumació es podria recórrer al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH). El Suprem alegava la sentència del TEDH relativa a dos casos a Polònia en què es va condemnar a l'Estat per haver procedit a dues exhumacions sense permís dels familiars".

Santiago Cantera, prior del monestir de San Lorenzo de El Escorial, creu que l'anunci del govern de Pedro Sánchez aquest divendres és una mesura final per dir "als seus" que "s'ha fet tot el que és possible":

"L'última mesura ha sigut ja al final una mesura per dir als seus "hem fet tot el que era possible". Però al final han fracassat en una promesa que van fer com que era immediata en juliol l'any passat. Recordaran que el president va dir als periodistes que ja estarien treballant en l'exhumació abans de les vacances. Que seria qüestió de dies... després ja van ser mesos. S'han mogut des del desconeixement, des de la ignorància amb prepotència i amb odi".

 

ARXIVAT A:
Francisco FrancoPSOEPedro Sánchez
Anar al contingut