El prior del Valle de los Caídos nega l'accés al govern espanyol per exhumar Franco

Actualitzat

Nou episodi en la batalla que lliura el govern espanyol amb la comunitat benedictina del Valle de los Caídos i la família de Franco per l'exhumació del cos del dictador. L'Església ha rebutjat oficialment l'exhumació de les restes.

El prior del Valle de los Caídos, Santiago Cantera, ha respost de forma negativa la petició del govern espanyol d'accedir a la tomba del dictador, i ho justifica amb l'argument que la família no n'ha donat el permís i que el cas està en procés judicial.

En un comunicat que ha avançat "El País", el govern espanyol diu que s'esperava "aquesta actitud de Cantera, els antecedents ideològics del qual són coneguts públicament":

 

"Abans d'ingressar a l'orde dels Benedictins, aquest religiós va ser candidat a les eleccions generals de 1993 i als comicis europeus de 1994 pel partit Falange Española Independiente."

 

L'executiu socialista insta la cúpula de l'Església catòlica a Espanya a desmarcar-se d'aquesta posició:

 

"La posició obstruccionista del prior no impedirà que el procés segueixi el seu curs, però evidentment farà que l'opinió pública pugui arribar a considerar que l'Església espanyola avala en conjunt la negativa d'aquest antic candidat falangista, actualment superior dels monjos benedictins del Valle de los Caídos i, amb ella, la negativa de la pròpia família Franco."

 

El Valle de los Caídos (EFE)

 

Ara, l'última paraula quedarà en mans del Tribunal Suprem que decidirà si, tot i la negativa de la família i l'Església, el govern podrà tirar endavant l'exhumació.    

 

Notícia relacionada - Les tombes de dictadors arreu del món: de la discreció a la megalomania

 

El ple del Congrés dels Diputats va aprovar el setembre passat la convalidació del decret llei del govern espanyol que ha de permetre l'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos.

 

ARXIVAT A:
Memòria històrica FranquismeFrancisco Franco
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut