Berlín

El principal diari alemany acusa Benet XVI d'autoritzar el trasllat d'un capellà pederasta quan era bisbe

Primer van ser els bisbes nord-americans, després, els irlandesos, i ara, els alemanys. Tots han hagut de demanar perdó pels abusos massius a menors comesos per capellans. El cas d'Alemanya, a més, toca de prop el Papa. En l'edició d'aquest dissabte, el principal diari alemany l'acusa d'haver autoritzat el trasllat d'un capellà pederasta a Munic quan ell n'era el bisbe. En el seu nou destí el capellà va tornar a abusar d'un menor.

Actualitzat
Les denúncies de pederàstia a l'Església es multipliquen i la preocupació creix al Vaticà, conscient del mal que això fa a la seva imatge. Aquest divendres, el papa Benet XVI es va reunir amb el cap dels bisbes alemanys per, oficialment, "encoratjar-lo a descobrir tota la veritat" sobre els centenars d'abusos sexuals coneguts en l'últim mes. Hi ha denúncies que afecten la majoria de diòcesis alemanyes. Capellans d'almenys 23 escoles i internats catòlics haurien abusat de nens durant 50 anys.

Després de la reunió, l'arquebisbe alemany va sortir a donar a la cara i a demanar perdó. Va dir que els bisbes alemanys estaven profundament sorpresos pels abusos sexuals i els actes de violència comesos. Però tan bon punt l'arquebisbe sortia del Vaticà es topava amb el web del "Suddeutsche Zeitung". El diari seriós de més tirada a Alemanya implicava directament el Papa amb l'encobriment de pederastes. El rotatiu assegura que Benet XVI va autoritzar el trasllat d'un capellà pederasta quan era bisbe d'aquella ciutat, fa trenta anys.

Davant la cascada de greus revelacions d'abusos sexuals a l'Església, el Vaticà ha decidit contraatacar i denunciar el que considera un acarnissament contra la persona de Benet XVI.

Pressionat per la premsa, l'arquebisbat de Munic explica en un comunicat que "el 1980 es va decidir a donar a "H" allotjament en una residència de sacerdots, perquè pogués participar en la teràpia. Aquesta decisió, la va prendre el que aleshores era arquebisbe". La nota puntualitza que Ratzinger va autoritzar el trasllat del pederasta al centre de rehabilitació, però que no se'l va consultar quan el van enviar a una parròquia, on va tornar a abusar de menors.













VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut