Barcelona / Ripollet

El principal acusat del crim de Ripollet es nega a declarar davant del jutge

Avui continua el judici per l'assassinat de Maores, la noia de 14 anys que va morir l'any passat a Ripollet presumptament a mans de dos companys de classe. Durant la sessió d'ahir, el principal acusat, que durant la instrucció del cas va explicar que havia pegat i degollat la noia perquè sentia veus que li ordenaven, no ha volgut declarat durant la vista. L'altre encausat ha assegurat que no va tenir res a veure amb el crim. També ha declarat, però per videoconferència, el camioner que va trobar la nena malferida, tot just abans que morís. Ha dit que va sentir un gemec ofegat i va veure una silueta a terra abans de trucar a la policia. Els dos acusats, de 14 i 15 anys en el moment dels fets, s'enfronten les penes màximes per a menors, que són cinc anys d'internament i tres de llibertat vigilada.

Actualitzat
L'advocada d'un dels joves ha assegurat, en declaracions als periodistes, que l'altre -el principal acusat- el "dominava" i que en el moment dels fets va demanar-li que es quedés en una cantonada, des d'on el seu client no va veure res. L'únic que hauria vist, segons la lletrada, és com l'acusat sortia de darrere un camió amb les "mans tacades de sang". En aquest sentit, l'advocada ha afegit que el seu client "sap que alguna cosa va passar, sap que no s'hi va apropar, sap que si va passar res ell no ho va impedir, però no va tenir-hi cap participació".

La defensa del principal acusat admet els fets que s'imputen al menor i demana que se li rebaixi la condemna a tres anys d'internament, per l'atenuant de trastorn mental, mentre que la de l'altre encausat, imputat com a cooperant necessari, en reclama l'absolució amb l'argument que no va tenir cap implicació en el crim

La Fiscalia de Menors demanarà que se'ls condemni a cinc anys d'internament en un centre i tres anys més de llibertat vigilada, que és la pena màxima per als menors de 16 anys. Com que es tracta d'un cas amb menors involucrats, tot el judici es farà a porta tancada.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut