Mohamed bin Salman parlant al fòrum inversor boicotejat pel cas Khashoggi (Reuters)
Mohamed bin Salman parlant al fòrum inversor boicotejat pel cas Khashoggi (Reuters)
Riad

El príncep hereu saudita parla per primer cop de "l'incident odiós" de Khashoggi

Mohamed bin Salman, a qui molts asssenyalen com a inductor de l'assassinat del periodista, s'ha permès fer broma en el fòrum econòmic de Riad

RedaccióActualitzat

"Incident odiós". Amb aquestes paraules s'ha referit, per primera vegada, a l'assassinat del periodista Jamal Kahshoggi el príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman. Ha estat en la segona jornada del fòrum inversor saudita, l'anomenat Davos del desert, una trobada que moltes personalitats han boicotejat arran dels fets.

El príncep hereu saudita -a qui molts assenyalen com a inductor de l'assassinat- ha assegurat que els autors de la mort al consolat del seu país a Istanbul hauran de passar comptes amb la justícia.

"Aquest incident ha estat realment dolorós per tots els saudites. I és dolorós per cada ésser humà al món. És un incident odiós que no pot ser justificat."

Bin Salman ha afegit que tant l'Aràbia Saudita com Turquia estan prenent totes les mesures per portar davant la justícia els autors de l'assassinat.

El príncep hereu saudita, somrient durant el fòrum econòmic (Reuters)

El posat seriós amb què ha pronunciat aquestes paraules contrasta amb el to de broma que ha fet servir després de les intervencions dels altres ponents. Al final del fòrum, tot rient, ha comentat que el primer ministre libanès s'estaria dos dies a l'Aràbia Saudita i ha afegit, entre riallades i aplaudiments:

"Serà aquí dos dies, de manera que, si us plau, que no es digui que està segrestat."

Mentrestant, continuen sense resoldre's les principals incògnites del cas Khashoggi. No n'ha aparegut el cadàver ni se saben més detalls de com va morir i de qui va ordenar que se'l matés. Segons el president turc, l'assassinat va ser "salvatge" i "planejat".

Notícia relacionada: L'assassinat de Jamal Khashoggi posa en dubte el príncep hereu dins la casa dels Saud

ARXIVAT A:
Jamal KhashoggiAràbia Saudita
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut