Madrid

El príncep Felip: "Espanya, una nació, una comunitat social unida i diversa"

En el primer discurs després de l'abdicació del rei Joan Carles, promet "dedicar totes les meves forces a la tasca apassionant de seguir servint Espanya"

Ha estat el primer acte públic conjunt dels prínceps d'Astúries davant la pròxima coronació.

RedaccióActualitzat

El príncep Felip ha definit Espanya com "una nació, una comunitat social i política unida i diversa que té les seves arrels en una història mil·lenària" en el seu primer discurs des que dilluns el rei Joan Carles va anunciar la seva abdicació.

L'acte de lliurament del premi Príncep de Viana a l'historiador eclesiàstic Jesús Morrás -més conegut com Tarsicio de Azcona- ha estat alhora el primer acte plegats dels prínceps d'Astúries i futurs reis, Felip i Letícia, abans de la seva pròxima coronació.

Al príncep Felip l'han pogut afectar els nervis, ja que s'ha entrebancat diverses vegades durant el seu parlament. Sobre el seu futur paper com a rei, ha expressat "el meu afany i la meva convicció de dedicar totes les meves forces, amb esperança i il·lusió, a la tasca apassionant de seguir servint Espanya".

Pel que fa a la decisió del rei de renunciar, ha dit que es limitarà a "respectar el procediment parlamentari iniciat".

Des del monestir de San Salvador de Leire, al municipi navarrès de Yesa, l'hereu al tron ha subratllat que les circumstàncies han fet que les seves primeres paraules des que es va saber que serà rei el pròxim 18 de juny les pronunciï a l'"estimada terra de Navarra, un dels llocs originaris de la pàtria espanyola".

El príncep també ha parlat de la cultura "com a actiu essencial de la societat, motor bàsic del progrés i com a distintiu d'una època en la qual cada generació aporta el millor d'ella mateixa".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut