Príncep Enric (Reuters)

El príncep Enric trenca el silenci: "No hem tingut cap altra opció"

Netflix, que produeix la sèrie sobre la reialesa britànica "The crown", podria oferir feina als ducs de Sussex

RedaccióActualitzat

Primeres declaracions del príncep Enric després d'anunciar que ell i la seva dona s'independitzen de la casa reial britànica. Enric ha admès que hauria volgut seguir prestant servei a la seva àvia, la reina Elisabet II, sense fons públics, però que "no ha estat possible", i ha expressat la seva tristesa per com ha acabat tot plegat.

 

En un discurs privat aquest diumenge davant l'organització benèfica Sentebale, que ajuda nens amb sida a l'Àfrica, ha explicat que ha pres la decisió d'apartar-se de la monarquia després de molts mesos de reflexió i que no ha tingut altra opció que fer-ho així:

"La nostra esperança era continuar servint la Reina, la Commonwealth i les meves associacions militars, però sense fons públics. Malauradament, això no ha estat possible."

 

El fill del príncep Carles i Diana de Gal·les ha volgut deixar clar que ni ell ni la seva dona abandonen el Regne Unit.    

"El Regne Unit és casa meva i un lloc que jo estimo, això no canviarà mai."

 

I ha afegit que, quan es van casar el maig de 2018, "estàvem animats, teníem esperances i érem aquí per servir". Enric assegura que ell i Meghan no han pres aquesta decisió "a la lleugera":

"Per aquestes raons, m'entristeix que s'hagi arribat a això".

 

Enric s'ha dirigit a la premsa com a "força poderosa" i ha donat a entendre que han estat en part responsables de la seva decisió.

 

Casament dels ducs de Sussex

 

 

Crisi a la casa reial britànica

El príncep Enric d'Anglaterra i la seva dona Meghan van anunciar el 8 de gener, en un comunicat, que s'aparten de la família reial britànica perquè volen treballar i ser financerament independents.

Uns dies més tard Elisabet II va donar "ple suport" a la independència dels ducs de Sussex.

A partir de la primavera, els ducs deixaran de ser anomenats "ses alteses reials" i es retiraran de la vida pública, així com de qualsevol vincle militar que tingui el príncep. La parella continuarà mantenint els seus patronats i associacions "amb la benedicció de la reina", però ja no podran representar formalment la corona.

Els ducs hauran de tornar 2,4 milions de lliures (més de 2,8 milions d'euros) de diners públics invertits en la seva residència poc abans que es fes públic que volien deixar les seves obligacions com a membres de la família reial. A canvi, la parella podria continua vivint-hi quan siguin al Regne Unit.

 

Els ducs de Sussex, Enric i Meghan, en una imatge d'arxiu (Reuters-Phil Noble)
Els ducs de Sussex, Enric i Meghan, en una imatge d'arxiu (Reuters-Phil Noble)

 

La parella renunciarà a rebre fons públics, però no a la paga privada que reben del príncep Carles

Encara que no se saben alguns detalls de l'acord aconseguit per la família reial, la reina Elisabet II va dir que s'havia trobat una solució "constructiva" que fa costat als anhels del seu net, sisè en la línia de successió al tron.

 

Disney i Netflix

Tres dies després d'anunciar la seva voluntat de ser independents de la casa reial britànica, el diari The Times va publicar que Meghan Markle serà una de les veus narradores de Disney, feina per la qual la companyia farà una donació a l'organització benèfica Elephants without Borders.

I les ofertes de feina continuen. Netflix, que produiex la sèrie sobre la reialesa britànica "The crown", podria oferir feina als ducs de Sussex, segons el director de Continguts, Ted Sarandos. 

"A qui no li interessaria? Sí, és clar!"


Si ells hi estan interessats, podrien aparèixer en els propers capítols de la sèrie.  

ARXIVAT A:
Monarquia
Anar al contingut