El príncep Andreu paga i evita el judici per violar Virginia Giuffre quan era menor
El príncep Andreu d'Anglaterra durant el funeral del seu pare, el duc Felip d'Edimburg (Reuters/Chris Jackson)

El príncep Andreu paga i evita el judici per violar Virginia Giuffre quan era menor

Donarà els diners a l'associació de víctimes sexuals fundada per Giuffre, que l'ha acusat de violar-la en tres ocasions a les festes del pederasta Jeffrey Epstein

Judith Casaprima SaguésActualitzat

El príncep Andreu d'Anglaterra arriba a un acord extrajudicial amb Virginia Giuffre, la dona que el va acusar d'haver-la violat quan era menor d'edat, i evita així anar a judici.

La xifra de l'acord econòmic no es farà pública, segons el document presentat al jutjat de Nova York, que l'ha qualificat de substancial. Ara bé, la premsa britànica assegura que és d'uns 14 milions d'euros.

El duc de York ingressarà els diners a l'associació de víctimes sexuals fundada per la mateixa Virginia Giuffre.

Virginia Giuffre va declarar contra el magnat Epstein
Virginia Giuffre va acusar el príncep Andreu d'Anglaterra d'abusar-ne sexualment (REUTERS)

El príncep Andreu també s'ha compromès a donar suport a la lluita contra el tràfic sexual, a reconèixer la valentia de Giuffre i d'altres víctimes i a reprovar el magnat Jeffrey Epstein, amic del príncep Andreu i l'home que organitzava les festes on presumptament va violar Giuffre.

L'acord extrajudicial ha estat l'últim recurs del príncep per evitar seure al banc dels acusats. Al gener se li van acabar els intents per la via judicial quan el jutjat de Nova York va desestimar els arguments presentats pels advocats perquè s'arxivés el seu cas vinculat amb la trama de tràfic sexual del financer nord-americà Jeffrey Epstein.


Demanda contra el duc

Virginia Giuffre va presentar una demanda contra el duc de York per haver-la agredit sexualment en tres ocasions quan tenia 17 anys, i per tant era menor d'edat. Els fets es remunten a l'any 2001, quan el príncep Andreu hauria abusat de la noia, que li hauria presentat el magnat Jeffrey Epstein.

Epstein, acusat de prostitució de menors, va aparèixer penjat a la presó l'estiu del 2019, abans que comencés el judici. Sí que va ser jutjada i trobada culpable de tràfic de menors l'exparella del pederasta, Ghislaine Maxwell, que està pendent d'una condemna de fins a 65 anys de presó.

Giuffre, que havia acusat Andreu en el judici contra Epstein després de la seva mort, va presentar una demanda civil contra el príncep per evitar que el seu cas quedés impune: "Ja és hora que reti comptes", va dir en una entrevista al programa "Panorama" de la BBC, en la qual va donar detalls del que va passar: "No és un cas de sexe sòrdid, és tràfic sexual".

El duc de York sempre ha negat les acusacions, i públicament ho va fer en una polèmica entrevista televisiva el 2019, perquè una bona part del públic no se'l va creure. Assegurava que no havia conegut mai Giuffre, tot i que molts mitjans van difondre una fotografia antiga en què Andreu apareix agafant-la per la cintura, en una imatge on apareix Ghislaine Maxwell de fons.

 

Després, el príncep es va veure forçat a dimitir de tots els actes públics en representació de la Corona.

ARXIVAT A:
Agressió sexualJudicialMonarquiaMenorsPederàstia Estats UnitsRegne Unit
Anar al contingut