Nova York

El primer telèfon mòbil de Google competirà amb l'iPhone 3G d'Apple

El sector de la telefonia mòbil s'està revolucionant amb nous aparells com el de l'iPhone 3G, d'Apple. Per competir-hi directament, Google s'ha introduït en aquest sector. El seu primer telèfon mòbil, amb sistema operatiu Android, es presenta aquest dimarts a Nova York i estarà a la venda entre mitjans i finals d'octubre. La companyia T-Mobile s'encarregarà de comercialitzar l'aparell, que tindrà pantalla ampla i tàctil, GPS, sistema de connexió Wi-Fi i 3G. El nou aparell, l'HTC Dream, tindrà un preu d'uns 200 euros, més el contracte amb T-Mobile.

Actualitzat

Es coneix com a Google Phone i és producte de la taiwanesa HTC, que ja hi ha qui diu que pretén fer ombra a Apple (iPhone) o Research in Motion (Blackberry) en el terreny de la telefonia mòbil.

HTC, però, assegura que "estem lluny" d'aquestes dues gran empreses perquè, per exemple, la taiwanesa no té el seu propi programari per al desenvolupament de dispositius.

Google vol que el seu Android es converteixi en un referent dins dels "smartphones", que ofereixen funcions similars a les d'un PC i que necessiten d'un programari a l'altura de les prestacions. Google ha animat els operadors i fabricants que passin al seu bàndol fent servir com a argument principal la naturalesa del codi obert d'Android.

Anar al contingut