Pròxim Orient

El primer ministre palestí insisteix que Hamas "mai reconeixerà la legitimitat" d'Israel

El primer ministre palestí, Ismail Haniyeh, ha insistit, en una entrevista a la cadena de televisió de Hezbollah, Al-Manar, que "Hamas mai reconeixerà la legitimitat de l'ocupació", en referència a Israel.

Actualitzat

"Hamas mai mostrarà flexibilitat respecte al tema de reconèixer la legitimitat", ha insistit el mandatari palestí poques hores després que la secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, aconseguís un compromís del primer ministre israelià, Ehmud Olmert, i del president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, per a una reunió tripartida.

Des que Hamas controla el govern palestí, després de guanyar les eleccions parlamentàries de fa un any, s'han multiplicat les pressions perquè l'executiu de Haniyeh i la seva facció reconeguin Israel, renunciïn a la violència i assumeixin els acords previs de pau, tot i que sense èxit.

Haniyeh també ha declarat que s'ha produït un "esperançador inici" dels esforços destinats a formar un govern d'unitat nacional amb el moviment rival, Al-Fatah, després dels enfrontaments dels últimes mesos protagonitzats pels seguidors d'un i altre grup.

"Estic ple d'esperança perquè aquests esforços tinguin èxit, i espero que el govern d'unitat nacional pugui veure la llum en el menor temps possible, si les intencions són honestes", ha declarat el primer ministre palestí.

A més, Haniyeh ha rebutjat novament les eleccions anticipades convocades per Mahmud Abbas el passat 16 de desembre, l'anunci del qual va provocar diversos enfrontaments entre Hamas i Al-Fatah que es van saldar amb una trentena de morts.

Anar al contingut