Tunis

El primer ministre de Tunísia reconeix que va tenir por amb Ben Ali i diu que abandonarà la política

El primer ministre de Tunísia, Mohamed Ghannouchi, comparteix les sensacions de la població sobre el règim Ben Ali. Ganouchi ha explicat en una entrevista televisada que ell també "va tenir por, com tots els tunisians", durant la dictadura. El país viu ara dies de dol oficial per les revoltes i torna lentament a la normalitat enmig de les tensions de la transició. Tot i que hi ha un nou govern, el canvi encara està en discussió i el procés democratitzador segueix sent fràgil. Ghannouchi ha promès que deixarà la política quan s'hagi complert el canvi polític. També va prometre que es derogaran totes aquelles lleis antidemocràtiques.

Actualitzat
Ja fa vuit dies des que Zine al-Abidine Ben Ali es va veure forçat a marxar de Tunísia després de la revolta popular que va portar milers de persones als carrers. El país es comença a alliberar del jou del dictador i fins i tot el primer ministre actual, Mohamed Ghannouchi, ha reconegut que ell va passar por sota l'anterior règim. En una entrevista a la televisió Ghannouchi ha afirmat que "va tenir por, com tots els tunisians".

Mentrestant, el país viu tres dies de dol pels morts de la revolta. Tot i que hi ha un nou govern, el canvi encara està en discussió i el procés democratitzador segueix sent fràgil. Hi ha hagut més protestes mentre s'intenta un lent retorn a la normalitat.

Les manifestacions contra el derrocat règim de Ben Ali s'han convertit ara en una queixa contra el govern d'unitat. Les marxes són menys multitudinàries i reclamen la dimissió d'homes forts de l'antic règim. Fins i tot policies i membres de la guàrdia nacional s'han afegit a les mobilitzacions. El sindicat majoritari, que va tenir un paper crucial en les protestes, ha demanat que es creï un govern de salvació nacional.

De moment, el primer ministre ha intentat apaivagar els ànims garantint que liquidarà les lleis antidemocràtiques i comprometent-se a abandonar la política un cop s'hagi completat la transició.

Entre els senyals del lent retorn a la normalitat hi ha la represa, a partir d'aquest dimarts, del curs escolar. A causa dels disturbis les escoles i universitats estaven tancades des del 10 de gener.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut