El primer ministre belga, Charles Michel, en una imatge d'arxiu

El primer ministre belga obre la porta a la mediació europea a Catalunya

Planteja una mediació internacional i europea perquè hi ha en joc "qüestions fonamentals com l'expressió del vot, d'opinió o l'ús de la força"

Actualitzat
El primer ministre belga, Charles Michel, planteja la "mediació internacional i europea" si es constata un "fracàs definitiu" del diàleg entre Catalunya i Espanya. Michel descriu la situació com una "crisi institucional i política" i aposta primer per un "diàleg hispano-català":

"Només si constatem un fracàs definitiu (del diàleg) ens podrem plantejar una mediació internacional i europea"

En una entrevista al diari belga "Le Soir", Michel assegura que la crisi catalana "posa a prova" la Unió Europea, perquè hi ha en joc "qüestions fonamentals com l'expressió del vot, d'opinió o l'ús de la força".

"No hi ha una crisi jurídica, a Espanya, hi ha una crisi política"

Michel, diu que cal trobar "mecanismes" per escoltar "l'opinió dels que no són majoria en un moment determinat però que ho podrien esdevenir".

En les reunions que tindran dijous i divendres els caps d'estat i de govern de la Unió Europea, Michel diu que la crisi catalana estarà sobre la taula i aposta per marcar un calendari per impulsar el projecte europeu.

Reconèixer Catalunya?

Preguntat sobre si Bèlgica reconeixeria una Catalunya independent, Michel diu que no vol respondre una pregunta hipotètica. "No vull fer les coses encara més complicades", afegeix. 

Charles Michel va ser el primer mandatari europeu a mostrar el seu rebuig per la violència policial de l'1-O. En una piulada, Michel va dir que "la violència mai pot ser la resposta" i va fer una crida al "diàleg".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
Anar al contingut