El primer G-7 de Trump només aconsegueix posar-se d'acord contra el terrorisme

El president nord-americà dificulta qualsevol tipus d'acord per la seva visió diferenciada dels grans temes internacionals i pel seu caràcter imprevisible

Actualitzat

Donald Trump s'ha estrenat en el club dels països més industrialitzats del món i ho ha fet amb tots els altres en contra. El president nord-americà dificulta qualsevol tipus d'acord per la seva visió diferenciada dels grans temes internacionals i pel seu caràcter imprevisible.

Els líders de 7 dels països més industrialitzats del planeta només han aconseguit un acord de mínims sobre la lluita contra el terrorisme

Hi ha màxima expectació per saber quina serà la posició de Donald Trump en diverses qüestions de l'agenda, sobretot després de l'actitud arrogant que va tenir aquest dijous durant la inauguració d'una nova seu de l'OTAN a Brussel·les. Va posar en el mateix sac terrorisme i immigració i va esbroncar sense manies tots els caps d'estat i de govern de l'Aliança.

Declaració contra el terrorisme... i poc més

Després de tot un dia de reunions i debats els líders del G7 han consensuat una declaració conjunta contra el terrorisme. En aquest text demanen als proveïdors i servidors d'internet, així com a les xarxes socials, que siguin més actius en la localització de continguts vinculats a l'activitat jihadista.

Els acords sobre el canvi climàtic que s'havien assolit amb l'antic president, Barack Obama, ara perillen amb Trump. També hi ha hagut desacords sobre comerç i també sobre la posició respecte a Rússia. 

El G7, renovat, però més tens

Els líders de les set potències més industrialitzades del món es troben enmig de tensions evidents i públiques provocades per la irrupció de Donald Trump.

 

La foto de família d'aquest G7 que no té res a veure amb la d'ara fa un any. A més de Trump, també s'hi estrenen tres líders més: el francès Emmanuel Macron, la britànica Theresa May i l'italià Paolo Gentiloni. 

Un exemple del distanciament d'aquest G7 és la passejada pels carrers de Taormina, amb Trump en segon terme.

Anar al contingut