Pedro Sánchez en la presentació del seu govern a La Moncloa (EFE)
Pedro Sánchez en la presentació del seu govern a La Moncloa (EFE)
Madrid

El primer Consell de Ministres estudiarà com fer l'acostament amb Torra abans de l'estiu

El govern de Pedro Sánchez vol restituir i normalitzar les relacions amb l'executiu català

RedaccióActualitzat

Catalunya estarà damunt de la taula del primer Consell de Ministres del govern de Pedro Sánchez, aquest divendres. L'executiu espanyol, que aquest dijous ha pres possessió, vol començar a estudiar un acostament amb Quim Torra abans de l'estiu, segons fonts de La Moncloa, per rebaixar la tensió dels últims mesos.

El Consell de Ministres abordarà com es pot començar a fer aquest acostament i si és l'executiu espanyol qui fa el primer pas o s'esperen que el faci el president Torra. L'executiu espanyol, però, té entre les seves prioritats la restitució i normalització de les relacions amb el govern català.

La qüestió catalana ha quedat en mans de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, però fonts del seu propi entorn apunten que aquesta és una qüestió que "transcendeix" el ministeri i implica el president i el conjunt de l'executiu.

Durant el traspàs amb Soraya Sáenz de Santamaría, Batet ha incidit que cal diàleg i consens sobretot amb Catalunya.

"L'important és escoltar, dialogar i consensuar. Aquestes són les bases de la nova política del segle XXI. I si això és imprescindible per abordar qualsevol empresa política, crec que especialment ha de guiar l'actuació al capdavant d'aquest ministeri. Escoltar, dialogar i consensuar. Crec que la recuperació de la paraula, de les paraules, amb Catalunya especialment, però amb totes les comunitats autònomes, és imprescindible."

L'executiu de Torra s'ha mostrat disposat a reunir-se amb Sánchez demà mateix. En la roda de premsa del primer consell executiu efectiu, la portaveu del govern, Elsa Artadi, diu que la pilota és a la teulada de Madrid.

Artadi ha recordat que ja van demanar una reunió per carta amb el govern espanyol.

 

El president Torra ja va dir en la seva primera entrevista institucional que s'havien intercanviat alguns missatges amb el president del govern espanyol i que havien quedat per veure's aviat.

ARXIVAT A:
PSOEProcés catalàPedro SánchezQuim Torra
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut